Redkiwi steunt roze kiwi bij 420km ultra-marathon

27 oktober 2013
delen:

Toen de Nieuw-Zeelander Oliver Hicks een paar maanden geleden bij ons aanklopte met de vraag of we hem wilden steunen in zijn plan om in een roze morphsuit door Nederland te rennen, hoefden we natuurlijk niet lang na te denken. Daar zijn we als Redkiwi graag bij!

Oliver werd in zijn privé omgeving geconfronteerd met borstkanker en besloot iets te willen bijdragen aan het voorkomen en genezen van deze verschrikkelijke ziekte. De volledige lengte van Nederland doorrennen in een morphsuit had nog nooit iemand gedaan, dus dat leek hem een mooie uitdaging. Zo kwam hij op het idee om in de bostkankermaand voor Pink Ribbon op deze manier geld in te gaan zamelen.

De warm-up: halve marathon van Amsterdam
Na maanden van training was het afgelopen zondag zover. Omgeven door twaalf "morphies" (waaronder onze eigen Wouter en Victor) liep Oliver de halve marathon als als opwarmertje voor de 420km door Nederland. Met z'n allen in roze morphsuits uiteraard. Diverse vrienden, collega's, partners en zakelijk relaties hebben de morphies en de actie gesteund door een bijdrage over te maken via de actiepagina, waaronder ook Redkiwi klanten Vedesco en Pay4People. Super dank daarvoor!

De start in Noordpoolderzeil
Het roze circus verplaatste zich afgelopen dinsdag naar Noord-Groningen (Noordpolderzeil) voor de officiële start van de 420km ultra-marathon door Nederland. Als sponsor van Oliver (alias Morphman) was Redkiwi bij de start aanwezig. Op verzoek van Oliver zou Victor nog een stukje meerennen; uiteindelijk kwamen ze samen om 18.00 uur aan op de Grote Markt van Groningen! TV Noord deed verslag (video).

Groningen - Arnhem
De afgelopen vier dagen heeft Morphman elke dag een marathon gerend en heeft is daarmee gisteren in Arnhem aangekomen. De media volgde hem op de voet; naast interviews voor o.a. 3FM hebben zowel TV Drenthe als Omroep Gelderland een leuk item aan de Morphman gewijd. 

Nog 210 km te gaan
Vandaag loopt Oliver van het NOC*NSF in Arnhem naar het centrum van Nijmegen. Aanstaande donderdag, de laatste dag van de borstkankermaand, wil hij op het drielandenpunt in Vaals aankomen om daarmee zijn 420km door Nederland te kunnen afsluiten! En dat in 10 dagen!

Volg de belevenissen van Morphman via de door Redkiwi gesponsorde site, Facebook of Twitter en vergeet niet een kleine donatie te doen om je steun aan deze actie te laten blijken!