Waarom Open Source?

Open Source software biedt je als eigenaar van een website veel voordelen. Met name de grote community aan ontwikkelaars maakt dit type software interessant.

Veiligheid

Omdat er vele mensen aan Open Source ontwikkelen worden eventuele problemen tijdig ontdekt. De community zorgt er vervolgens voor dat beveiligingspatches snel worden gedistribueerd. Je beschikt hiermee over een bijzonder veilig systeem. Nu en in de toekomst.

Onafhankelijk van leverancier

Met een systeem als TYPO3 of WordPress ben je niet gebonden aan één leverancier. Als je met een andere partij wenst te werken kun je je website eenvoudig meeverhuizen. Indien je kiest voor een eigen CMS van een webbouwer, dan is meeverhuizen vaak niet mogelijk.

Geen licentiekosten

De term Open Source zegt het al. Het systeem is vrij beschikbaar. Je hoeft dus geen dure licentiekosten te betalen voor het systeem.

Delen van kennis leidt tot hogere kwaliteit producten

Het gezegde luidt: twee weten meer dan één. In het geval van Open Source werken vaak duizenden ontwikkelaars aan een systeem. Het resultaat is een kwalitatief beter product dan een ontwikkelaar in zijn eentje ooit kan bereiken.

Open standaarden en structuren

De ontwikkelingen in de Open Source markt kennen een ‘open’ karakter. Hierdoor worden koppelingen met andere systemen eenvoudig gerealiseerd. Vaak worden de open standaarden uit de Open Source markt overgenomen als de standaard in de markt. Je bent er dus van verzekerd dat jouw systeem eenvoudig met andere systemen kan communiceren.

Meer weten over Open Source?

Neem contact met ons op voor meer informatie of bel ons als je een specifieke TYPO3 of WordPress vraag hebt.

Neem contact op!

Erik is je man!

Heb je het gevoel dat Redkiwi jou kan helpen?

Erik Mikx (Digital consultant)

info@redkiwi.nl
010 - 281 96 33

Stuur Erik een bericht