Dat er een wereldwijde recessie gaande is is geen nieuws. In het kader van de meest moeilijke financiële tijdperken voor zowel organisaties als bureaus geven wij 5 praktische adviezen om je er doorheen te helpen.
Bewijslast
Het VK is officieel de eerste recessie in 11 jaar ingegaan, waarbij de economie met 20,4% is gekrompen in vergelijking met de eerste drie maanden van het jaar. In het tweede kwartaal van dit jaar kromp de Amerikaanse economie met 9,5%, een daling van 32,9% op jaarbasis – groter dan enige daling ooit. Singapore heeft zojuist zijn slechtste kwartaalprestatie ooit geregistreerd, waarbij de groei van de stadstaat jaar op jaar met 13,2% kelderde en het bbp* voor het hele jaar met 5 tot 7% krimpt.
Een daling van het consumentenvertrouwen in heel Europa betekent dat ook Frankrijk, Duitsland en Italië hun bbp-groei gedurende twee opeenvolgende kwartalen hebben zien inzakken; allemaal passend bij wat economen beschouwen als de technische definitie van een recessie.
*BBP = Het bruto binnenlands product is de totale geldwaarde van alle in een land geproduceerde goederen en diensten gedurende een bepaalde periode (meestal een jaar).
Maar positief is is dat de wereldwijde uitgaven voor transformatietechnologie en -diensten in 2020 naar verwachting met 10,4% zullen groeien tot 1,3 miljard dollar.
Dus, welke stappen kunnen organisaties nemen in het licht van wat misschien wel de diepste economische crisis in de geschiedenis is?
Overweeg context en gebruik jouw data verstandig
Huishoudens maken zich zorgen over werkzekerheid, algehele gezondheid en hun toekomstige economische vooruitzichten – in een mate die tien jaar geleden nog niet was vertoond. Desalniettemin kunnen marketeers het zich niet veroorloven om op dit moment in dezelfde voorzichtige mentaliteit te vervallen als consumenten – daarbij zullen ze onschatbare kansen laten liggen.
Ervan uitgaande dat ze het product en de positionering goed hebben, zijn consumenten op zoek naar begeleiding die hen helpt slimme keuzes te maken wanneer ze zich steeds meer financieel onder druk voelen. Bovendien komen degenen die in moeilijke tijden innoveren onvermijdelijk eerder naar voren als het beter wordt.
Marketeers moeten kalm blijven en de data die ze binnen handbereik hebben gebruiken om het veranderende consumentengedrag van dichtbij te volgen (en erop te reageren). Zo kan je kijken naar nieuw keyword research en op zoek gaan naar de content gap of het nut van retargeting verder onderzoeken voor jouw organisatie. Wat je niet zou moeten doen, is verstrikt raken in de verwachting dat de consumentenuitgaven stervend zullen blijven. Organisaties moeten hun invloed gebruiken om hun klanten door deze moeilijke tijd te loodsen.
