Design voor B2B: vergeet de inspiratie niet!

Artikel
Design
20/7/2018
minuten lezen
UX en design zijn het ondergeschoven kindje van de B2B wereld. Vergeet de inspiratie niet en verleid je zakelijke bezoekers.

Als je naar de websites van B2B-bedrijven kijkt, dan zijn de user experience en het design nog te vaak een ondergeschoven kindje. Deze bedrijven slaan de inspiratiefase in de buyer journey over terwijl zakelijke bezoekers daar wel degelijk gevoelig voor zijn.

Jakob Nielsen, designexpert van de Nielsen Norman Group, stelt dat de meeste B2B-sites ontworpen zijn met een interne focus. Nielsen is bekend geworden door zijn design-regels voor websites. De basis wordt altijd gevormd door een duidelijke informatie-architectuur, boeiende content, gedetailleerde productinformatie en een simpele interactie.

Bij B2B geldt een aantal aanvullende eisen: de content moet zakelijke aankooptrajecten ondersteunen die langer duren dan op de consumentenmarkt gebruikelijk is. Hiervoor is volgens Nielsen content nodig zoals technische whitepapers, artikelen, buying guides en casestudies. Maar ook informatie die laat zien hoe je een (latent) probleem oplost, oftewel framing, en directe en indirecte vergelijkingen helpen hierbij.

Lees het volledige artikel op Emerce

Download bestand

Oops, er is iets fout gegaan met het verzenden. Probeer het nog eens.
Oops, er is iets fout gegaan met het verzenden. Probeer het later opnieuw.

Samen ontwikkelen?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nieuwsbrief
iedere maand een kant-en-klaar kennispakketje!
Dankjewel voor jouw aanmelding. We hebben jouw aanvraag goed ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis tijdens jouw aanmelding. Probeer het opnieuw.