Digitale zichtbaarheid was nog nooit zo belangrijk

Artikel
Digital Agency
19/5/2020
minuten lezen
Het is, in deze periode, belangrijker dan ooit om digital zichtbaar te zijn. Benieuwd hoe? Wij leggen je uit hoe je actie onderneemt.

Een kwestie van de lange adem. Nog nooit is het zo belangrijk geweest om je digitale landschap goed in te richten, zichtbaar te zijn onder je doelgroep en actie te ondernemen. In deze onzekere tijden kan het focussen op de lange termijn perspectief bieden. Om klaar te zijn voor het moment dat de economie weer op gang komt.

In deze Kiwi Byte leggen we uit waarom digitale zichtbaarheid nog nooit zo belangrijk is geweest en geven wij enkele tips om je zichtbaarheid op diverse kanalen te vergroten.

Wat is digitale zichtbaarheid?

Eigenlijk is het heel simpel, digitale zichtbaarheid is het hebben en creëren van een sterke digitale footprint. Daardoor ben je digitaal zichtbaar en aanwezig onder je doelgroep op diverse kanalen. Denk bijvoorbeeld aan Google Ads, Google organische resultaten, social media en e-mail. Hiermee zeggen we niet dat je al deze kanalen moet inzetten. Breng focus aan in je digitale strategie en zorg ervoor dat je de kanalen kiest waar jouw doelgroep aanwezig is.

Waarom is zichtbaar zijn belangrijk?

In deze tijd worden veel organisaties geraakt, maar zijn er veel meer mensen online. Niemand heeft natuurlijk een exact idee wanneer deze periode voorbij is. Op het moment dat de crisis voorbij is, moet je er zijn onder je doelgroep, maar ook al zijn geweest. Je wilt namelijk top of mind blijven met je organisatie en dat kan alleen door zichtbaar te zijn en betrokken eindgebruikers te behouden en/of te creëren. Mede daardoor is digitale zichtbaarheid belangrijk om je gestelde doelstellingen en KPI’s te behalen.

Waar moet ik zichtbaar zijn?

In deze Kiwi Byte gaven we eerder al aan dat je kanalen kiest waar jouw doelgroep aanwezig is. Dat kan betekenen dat jouw doelgroep geen gebruik maakt van social media of niet via Google op zoek gaat naar jouw bedrijf. Dat zouden wij onwaarschijnlijk vinden, maar het kan ;).

Vorm een digitale strategie waarin je onderzoek doet naar jouw doelgroep. Je bepaalt wie je doelgroep is. Op welke momenten van de customer journey je contact moet leggen met de doelgroep en via welke kanalen je dat doet. Als laatste bepaal je de boodschap waarmee je communiceert.

Download bestand

Oops, er is iets fout gegaan met het verzenden. Probeer het nog eens.
Oops, er is iets fout gegaan met het verzenden. Probeer het later opnieuw.

Samen ontwikkelen?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Hoe meten we zichtbaarheid?

Zichtbaarheid kan je op verschillende manieren vergroten. Zo kijken wij voor diverse organisaties bijvoorbeeld naar:

  • Social media > bereik van een post
  • Social media > mate van betrokkenheid bij een post
  • Social media > groei van het aantal volgers
  • E-mail > open rate
  • Google Analytics > Aantal (nieuwe/terugkerende) bezoekers
  • Google Analytics > Sessieduur
  • Google Analytics > Bouncepercentage
  • Webinars > hoeveel mensen schrijven zich in, hoeveel zijn er daadwerkelijk geweest

Dit zijn allemaal voorbeelden hoe je de zichtbaarheid van hetgeen je aan het doen bent kunt meten. Dit kan gewoon in Excel sheets of middels een Google Data Studio dashboard waarin je je gerealiseerde resultaten en daarmee de voortgang ten opzichte van KPI’s en doelstellingen visueel en gemakkelijk kunt weergeven

Hoe kan ik mijn digitale aanwezigheid vergroten?

Hierboven hadden we het al even over data. Data is het startschot en de finishlijn en daarna begin je weer aan je volgende marathon. Heb je geen tot weinig data dan adviseren wij om dit goed in te (laten) richten. Op basis van je data kan je namelijk analyseren wat werkt en wat niet werkt. Waar de zogeheten content gaps liggen en je dus op moet inspringen of waar je juist van moet wegblijven. Met data analyse als vertrekpunt ga je daardoor zo effectief en efficiënt mogelijk je aanwezigheid vergroten.

Praktische tip van onze digital marketeers

Bekijk eens je social posts van de afgelopen 3 maanden. Zet al je social posts in één overzicht met in opeenvolgende kolommen: dag van de week, tijdstip van publiceren, je bereik, je betrokkenheid percentage, het aantal likes en het aantal reacties. Analyseer je posts één voor één en geef aan (bijvoorbeeld met een kleur van rood naar groen) welke berichten goed waren.

Maak op basis van deze social posts een nieuwe reeks socials posts en kies de momenten uit waarop jouw doelgroep het meest actief is op de verschillende platformen. Blijf op deze manier draaien aan de knoppen om je digitale aanwezigheid te vergroten en te verbeteren.

Heb je vragen over je digitale zichtbaarheid of kunnen wij je helpen je zichtbaarheid te vergroten? Neem contact op met Martijn. Hij helpt je graag verder.

Nieuwsbrief
iedere maand een kant-en-klaar kennispakketje!
Dankjewel voor jouw aanmelding. We hebben jouw aanvraag goed ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis tijdens jouw aanmelding. Probeer het opnieuw.