Dutch Digital Day 2019

Events
Events
5/3/2019
minuten lezen
Redkiwi ging naar Dutch Digital Day 2019 en kwam terug met grensverleggende inspiratie.

Grensverleggende inspiratie met Design Director Sonos, Design Ethicist Mike Monteiro & Tech Evangelist LJ Rich.

Amsterdam, 5 maart 2019

Op 21 juni organiseert Dutch Digital Agencies (DDA) de vijfde editie van Dutch Digital Day met ook dit jaar weer een indrukwekkende line up. Tijdens Dutch Digital Day komt de digitale industrie samen om hun injectie van next-level inspiratie te krijgen. Tegelijk is deze dag in het leven geroepen om belangrijke thema’s aan te kaarten en talent aan te trekken.

Tekort aan talent

De ‘War for Talent’ zit de groei van de digitale industrie in de weg. Talent vinden én behouden is de grootste uitdaging waar onze industrie mee te maken heeft. DDA intensiveert al jaren haar relatie met zowel creatieve als technische opleidingen. Het tekort aan medewerkers is evenwel groter dan de instroom vanuit opleidingen kan oplossen. Dit raakt ook nationale belangen. Succes van overheden, instellingen en bedrijven staat of valt immers met hun digitale dienstverlening en communicatie.

Strategisch belang

DDA-leden ontwikkelen digitale platforms en applicaties (apps). Zij doen dat voor overheden, bedrijven die tot ver over de landsgrenzen werkzaam zijn en voor andere organisaties. Nagenoeg alle Nederlanders maken dagelijks gebruik van deze platforms en apps. Digitale dienstverlening en communicatie zijn onmisbaar voor het functioneren van de Nederlandse samenleving en economie, voor de internationale concurrentiepositie van ondernemingen. Ze zijn daarmee van strategisch belang voor Nederland. DDA wil laten zien dat er een keur aan mogelijkheden om te werken in onze industrie is en het personeelstekort terugdringen. Hierdoor zijn zij als digitale industrie in staat om nog meer bijdragen te leveren aan de toekomstgerichte welvaart van Nederland.

Design & ethiek

DDA is van mening dat toegang tot het internet een mensenrecht is. Niemand mag online worden uitgesloten. Gezamenlijk met partners zet DDA zich daarom actief in om digitale toegankelijkheid hoog op de agenda’s te krijgen in de markt. Dit onderwerp zal tijdens Dutch Digital Day uitgebreid getafeld worden door internationale kopstukken uit de industrie.

Internationale kopstukken

Wie minder dan Nederlands trots Mieko Kusano, design director bij Sonos, kan deze grensverleggende inspiratie bieden? Ze is een van de belangrijkste Nederlandse industrieel ontwerpers die al 15 jaar apparaten van wifispeakerpionier Sonos ontwerpt en de ontwerpen productteams leidt. Dit doet ze vanuit een filosofie die gevormd wordt door de combinatie tussen haar Japanse herkomst en haar Nederlandse wortels. Tussen zen, de filosofie van essentie uit Japan, en uit Nederland het minimalistische van De Stijl en Mondriaan.

Verder zal Mike Monteiro, een internationaal gewaardeerde keynote spreker op het gebied van design & ethiek ook het podium op 21 juni a.s. betreden. Mike is oprichter en design director van Mule Design. Daarnaast schrijft hij regelmatig over design en ethiek en heeft inmiddels twee boeken uitgebracht: “Design is a Job” en “You are my favorite client”. Op zijn bekende wervende wijze zal hij inspireren op het gebied van ethiek.

Download bestand

Oops, er is iets fout gegaan met het verzenden. Probeer het nog eens.
Oops, er is iets fout gegaan met het verzenden. Probeer het later opnieuw.

Samen ontwikkelen?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Meet you on the other side was het thema van deze editie van de Dutch Digital Day

Tech evangelist

LJ Rich is een presentatrice bij de BBC technologie show “Click”, journalist, producer, uitvinder en componist. Zij neemt ons mee in een super meeslepende reis door haar toestand van synesthesie (gebruik van geluid en geur) en haar unieke kijk op technologie en de combinatie tussen muziek en innovatie.

Meet you on the other side

Het thema is ‘Meet you on the other side’. Achter iedere grotere verandering schuilt grote nieuwsgierigheid en leiderschap. Dit wordt aangejaagd door de geheime kracht van veranderaars, vernieuwers en oplossers, die achter de schermen werken. Maar 1x per jaar is het tijd om te schitteren, te delen en te applaudisseren. 21 juni 2019 is het Dutch Digital Day! Geen verhalen over trends, maar een dag van inspiratie, innovatie, en ontredderend mooie toepassingen van o.a. tech en design.

Voorgaande sprekers

Tijdens de voorgaande edities hebben niet de minste sprekers op het podium gestaan. Bas Ording (ex-Apple en nu Tesla), Sam Hashemi (UX NASA), Christiaan Triebert (Bellingcat), Nell Watson, Tim Houter (Hardt), Neil Harbisson & Joshua Davis.

De dag wordt ook dit jaar weer gemodereerd door niemand minder dan Jim Stolze.

Nieuwsbrief
iedere maand een kant-en-klaar kennispakketje!
Dankjewel voor jouw aanmelding. We hebben jouw aanvraag goed ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis tijdens jouw aanmelding. Probeer het opnieuw.