Essentieel voor je webshop; de juiste zoekmachine!

Artikel
E-commerce
4/1/2019
minuten lezen
Elke webshop heeft een goede zoekfunctie nodig. Redkiwi legt uit hoe de juiste zoekmachine in elkaar steekt!

Wanneer de zoekfuncties optimaal werken voor de bezoekers wordt er bijgedragen aan het verhogen van de conversie. Ons customer support team heeft al jaren ervaring met de mogelijkheden binnen zoekmachines. In het volgende artikel lees je hoe je bezoekers aan de webshops kunt binden.

Koopjesjacht met een gemakkelijke zoekmachine!

Je kent het wel, je bent lekker op online koopjesjacht. je gunt jezelf iets moois, zoekt nog wat cadeautjes, maar.. je kunt niet lekker vinden wat je zoekt. Je zoekt verder in de webshop, maar er zijn te veel resultaten en je krijgt er letterlijk geen beeld bij. Je haakt af. En terecht. Niets is, bij het online winkelen, zo vervelend als het niet (snel) kunnen vinden wat je zoekt.

Voor onze shops klanten is het één van de meest essentiële onderdelen van de webshop; de zoekfunctie. Bezoekers willen makkelijk en snel de producten kunnen vinden; zodra de zoekresultaten niet goed aansluiten of op zich laten wachten, haken zij af.

Bezoekers van webshops zijn te verdelen in zoekers en niet-zoekers. 80% van de zoekers zoekt een specifiek product en zoekers kopen 5 x vaker en meer dan niet-zoekers. Bij elke seconde wachttijd verlaat 30% van de bezoekers de webshop. De snelheid en vindbaarheid zijn dus van cruciaal belang.

Supportmedewerker Jarah herkent de problemen en adviseert onze klanten graag over de mogelijkheden binnen de zoekfunctie. Jarah: “Wij proberen de klanten altijd de juiste zoekmachine bij de shop te adviseren. Verschillende aanbieders, zoals Magento, Solr en Elasticsearch kunnen de juiste oplossing zijn. Onze webshops bouwen wij in Magento 2. Magento heeft zijn eigen zoekmachine, maar de meeste klanten adviseren wij graag ‘Sooqr’.”

SOOQR helpt

Sooqr is een zeer geavanceerde zoekmachine. Wanneer een zoekterm wordt ingevoerd worden alle resultaten uitgebreid weergegeven. Zo zie je niet alleen de productnamen maar zie je ook de producten in een mooie grid weergave of lijst weergave. Daarnaast wordt er een korte beschrijving, de prijs en de review score getoond. De filters zijn door de klanten zelf in te stellen. Het design van de instant search heeft een mooie, moderne stijl en de producten worden razendsnel weergegeven. “Wij raden Sooqr vaak aan bij onze klanten, het werkt heel snel en kan per klant in de huisstijl en kleuren worden aangepast. Daarnaast krijgt de klant zijn eigen backend login om de gewenste filters in te stellen. Hoewel de website van Sooqr een internationale uitstraling heeft, is het een Nederlandse partij met een uitgebreide helpdesk, dat werkt erg prettig” aldus Jarah.

Benieuwd welke zoekmachine het beste past binnen jouw webshop? Jarah helpt jou graag om het winkelen voor jouw klanten makkelijk te maken. Jarah: “Er zijn voor alle zoekmachines veel tips & tricks te geven om de bezoekers te binden aan je webshop”.  En wanneer je bezoekers fijn winkelen, creëer je trouwe klanten.

Download bestand

Oops, er is iets fout gegaan met het verzenden. Probeer het nog eens.
Oops, er is iets fout gegaan met het verzenden. Probeer het later opnieuw.

Samen ontwikkelen?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nieuwsbrief
iedere maand een kant-en-klaar kennispakketje!
Dankjewel voor jouw aanmelding. We hebben jouw aanvraag goed ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis tijdens jouw aanmelding. Probeer het opnieuw.