Gemakkelijk content beheren in Magento?

Artikel
E-commerce
24/8/2016
minuten lezen
Content beheren in Magento was nog nooit zo makkelijk. Redkiwi laat je zien hoe dat komt.

Vaak is een webshop meer dan alleen een online productcatalogus met een winkelmandje en afrekenpagina. Een shop-the-look-pagina, een flexibele homepage, landingspagina’s voor een marketingcampagne, of een specifiek product; allemaal pagina’s die je als webshopeigenaar wilt hebben. Bovendien wil je deze pagina’s gemakkelijk kunnen aanmaken en onderhouden. Magento is een fijn systeem, maar op het gebied van contentmanagement laat dit CMS, vinden wij, te wensen over. Daarom hebben we zelf een mooie oplossing ontwikkeld, namelijk een custom contentmodule.

Het betere knutselwerk

Magento is een fijn systeem als het gaat om productbeheer. Met behulp van attribuutgroepen en attributen kun je, zonder ook maar één regel te coderen, alle producteigenschappen van de verschillende soorten producten kwijt. Wil je echter een contentpagina maken, dan ben je aangewezen op een wirwar van statische blokken, widgets, HTML-codes en een Word-achtige contenteditor. Al snel ben je aan het worstelen met ingewikkelde codes, en als de pagina dan eenmaal goed staat, dan is de kans aanzienlijk dat hij bij de eerste de beste aanpassing als een kaartenhuis in elkaar stort.

Niet echt ideaal dus! Het beheren van contentpagina’s in Magento zonder technische kennis kan best lastig zijn.

Mammoet, klant van Redkiwi waar gemakkelijk content beheren een must was.

Download bestand

Oops, er is iets fout gegaan met het verzenden. Probeer het nog eens.
Oops, er is iets fout gegaan met het verzenden. Probeer het later opnieuw.

Samen ontwikkelen?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Een solide oplossing voor contentmanagement in Magento

Om het leven van onze klanten makkelijker te maken, hebben we een uitbreiding op Magento ontwikkeld die het mogelijk maakt om op een gestructureerde wijze mooi opgemaakte contentpagina’s aan te maken en te beheren. We hebben het beestje de naam ‘custom contentmodule’ gegeven.

De custom contentmodule maakt het mogelijk om verschillende paginasjablonen (templates) te maken. Elke template bevat alleen de invoervelden die benodigd zijn om een bepaalde contentpagina van de juiste informatie te voorzien. Wil je elementen in een andere volgorde tonen, dan kan dat ook. Eenvoudig maak je een nieuwe template aan en zet je de elementen op de gewenste volgorde. Het invoeren van content wordt daarmee weer simpel, zoals je wellicht gewend bent van andere contentmanagementsystemen zoals TYPO3 en WordPress. Doordat we een specifieke paginaopmaak kunnen koppelen aan een template zijn de mogelijkheden eindeloos.

Zo kunnen we templates aanmaken voor bijvoorbeeld de homepage, voor specifieke landingspagina’s, voor campagnepagina’s en voor de contactpagina. Ontstaat de behoefte voor een nieuw soort pagina dan kunnen we die ontwerpen en er een template voor maken.

Nieuwsbrief
iedere maand een kant-en-klaar kennispakketje!
Dankjewel voor jouw aanmelding. We hebben jouw aanvraag goed ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis tijdens jouw aanmelding. Probeer het opnieuw.