Net op een webshop gezeten, product niet gekocht maar een uurtje later, op social media, hetzelfde product onder je neus? Vervelend en irritant voor de één, amazing stukje technologie voor de ander. Feit is dat het zorgt voor een persoonlijkere en relevantere advertising aanpak en bovendien vele malen efficiënter is voor je advertising budget. Welkom in de wondere wereld van retargeting.
In deze Kiwi Byte leggen we uit waarom retargeting van belang is voor jouw organisatie.
Retarge-wat-ting?
Met retargeting is het mogelijk om bezoekers, die eerder een digitale interactie hebben gehad met jouw merk, opnieuw te bereiken via beeld of tekstadvertenties op andere platformen. heeft iemand bijvoorbeeld een video op Instagram geliked, uitgekeken of een specifieke pagina op je website bezocht? Dan kun je ze met retargeting opvolgen via advertenties. Zo vergroot je dus de kans dat je adverteert op mensen van wie je weet dat ze interesse in je merk of aankoopintenties hebben. Het is een vorm van online communicatie op basis van eerder ondernomen acties in de digitale wereld. Bij retargeting worden cookies op de computers van bezoekers achtergelaten, zodat de adverteerder zich nogmaals kan presenteren aan consumenten die al eerder op hun website zijn geweest. Het is dus wel belangrijk dat je zorgt dat je cookie policy op orde is.
Het nut van retargeting
De cijfers liegen er niet om. Volgens diverse onderzoeken is het gemiddelde doorklikpercentage van retargeting 10% hoger dan gewone advertenties. Sommige bedrijven maken zelfs melding van 50 tot 60 procent stijging. Dit toont direct het nut van retargeting aan.
Het is belangrijk om zichtbaar te zijn en zichtbaar te blijven bij diegene die geïnteresseerd zijn in je dienstverlening en/of producten. Snel weer onder de aandacht komen van iemand die net afgehaakt is, laat die persoon twijfelen of hij/zij toch niet het product had moeten kopen. Sommige bezoekers zijn sterk, andere zwichten. Dat klinkt vrij hard, maar dit is hoe retargeting werkt.
Retargeting is gericht op gebruikers die nog niet zo ver gevorderd zijn in de digitale customer journey, maar die met name in de consideration fase zitten. Door de aandacht van eerdere bezoekers vast te houden met gerichte advertenties, bezoeken zij vaker het product en bouwen een zeker vertrouwen op in je merk. Dit vertrouwen kan je omzetten naar een aankoop door bijvoorbeeld in je advertentie 10% korting te geven op het artikel.
