ISO 27001

Nieuws
Awards
16/3/2020
minuten lezen
Redkiwi is ISO 27001 gecertificeerd. Een certificaat op het gebied van informatiebeveiliging, enorm belangrijk bij digitale oplossingen.

Sinds februari 2020 is Redkiwi op het gebied van informatiebeveiliging ISO 27001 gecertificeerd. Hiermee hebben wij een informatiebeveiligingsbeleid en hanteren wij veiligheidsprocessen om de gegevens van onze klanten te beschermen.

ISO 27001 gecertificeerd

Wat is ISO?

Door het groeiend aantal cyberaanvallen en hackers vragen bedrijven steeds vaker om helderheid over software-beveiliging. Begrijpelijk, want persoons- en bedrijfsgegevens moeten online goed worden beschermd. Sinds februari 2020 is Redkiwi op het gebied van informatiebeveiliging ISO 27001 gecertificeerd.  

ISO 27001 is een ISO standaard ten aanzien van je informatiebeveiligingsbeleid. Het beschrijft hoe er procesmatig met het beveiligen van informatie wordt omgegaan, om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen de organisatie zeker te stellen.

Belangrijk voor de klanten van Redkiwi

Het behalen van een ISO certificering had voor ons twee belangrijke redenen. Enerzijds komt de vraag vaker uit de markt; steeds meer instanties stellen een certificering verplicht bij hun digitale partners. Anderzijds zorgt het intern voor betere bedrijfsprocessen en groeit het veiligheidsbewustzijn binnen een organisatie.

Uit de vele audits en analyses, uitgevoerd door DiGiTrust, bleek dat wij onze beveiliging al goed hadden georganiseerd. Bijvoorbeeld door goede documentatie, het uitvoeren van code reviews, de beveiliging van het pand en het veiligheidsteam dat het security-niveau monitort.

We hebben processen kunnen optimaliseren en de medewerkers van Redkiwi hebben een veiligheidsbewustzijn training gevolgd. Zij ontvingen bijvoorbeeld geautomatiseerde phishing mails om infiltratie door ransomware (gijzelingssoftware) te voorkomen. Deze bewustzijnstrainingen worden doorlopend en onaangekondigd uitgevoerd.

Onze CEO over ISO

“Wij wisten al dat onze beveiligingsprocessen heel goed waren geregeld, we konden het alleen nog niet aantonen”, vertelt Jasper Verbunt – CEO van Redkiwi – die het initiatief nam om de organisatie te laten auditen. “Met het behalen van ISO 27001 laten we zien dat we met ons securitybeleid de gegevens van onze klanten goed beveiligen. De hele bedrijfsbeveiliging is tegen het licht gehouden; zowel de processen, het pand als de medewerkers. Daar wordt een organisatie beter van. Wij zijn heel blij met deze certificering en wij werken continu door aan het verhogen van ons security-niveau om onze klanten de zekerheid te kunnen bieden die van ons mag worden verwacht.”

Download bestand

Oops, er is iets fout gegaan met het verzenden. Probeer het nog eens.
Oops, er is iets fout gegaan met het verzenden. Probeer het later opnieuw.

Samen ontwikkelen?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nieuwsbrief
iedere maand een kant-en-klaar kennispakketje!
Dankjewel voor jouw aanmelding. We hebben jouw aanvraag goed ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis tijdens jouw aanmelding. Probeer het opnieuw.