Landingspagina’s werken. Ook voor jou!

Artikel
Digital Marketing
8/8/2014
minuten lezen
Landingspagina's zijn goed voor je SEO positie en voor je Google Ads (SEA). Redkiwi legt uit waarom.

Je komt er regelmatig terecht als je iets zoekt via Google of als je op een advertentie klikt. Landingspagina’s werken dus! Ze leveren meer verkeer op naar je website of webshop en maken de bezoeker sneller een echte klant. Tenminste… als ze goed ingericht zijn. Redkiwi verklapt je hoe je online meer resultaat haalt met landingspagina’s.

Landingspagina’s als online marketing tool

Waarin verschilt een landingspagina van ‘gewone’ webpagina’s? Om te beginnen zijn landingspagina’s expliciet gericht op het genereren van meer bezoekers en meer conversie. Eigenlijk bereik je hetzelfde als met een AdWords campagne, maar dan zonder dat je een advertentiebudget hoeft in te zetten! Landingspagina’s zijn wel onderdeel van je website, maar vallen soms buiten de menustructuur. Landingspagina’s moeten vooral bezoekers van buitenaf bedienen.

Zelf maken we ook graag gebruik van een multifunctionele en vooral actiegerichte landingspagina. Bijvoorbeeld voor ons nieuwste product “Online in één dag met WordPress“. Daar kun je zien hoe we de onderstaande tips maximaal gebruiken.

Tip 1: Focus

Op een goede landingspagina staat veel relevante informatie over één onderwerp. De pagina is echt bedoeld om de lezer te prikkelen en hem of haar om te toveren in klant. De pagina moet dus zowel goed gevonden worden (SEO) als converterend zijn. Wat goede onderwerpen zijn, vertellen we je onderaan dit artikel.

Met de juiste focus en relevante content op landingspagina's trek je jouw doelgroep door de salesfunnel heen.

Download bestand

Oops, er is iets fout gegaan met het verzenden. Probeer het nog eens.
Oops, er is iets fout gegaan met het verzenden. Probeer het later opnieuw.

Samen ontwikkelen?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tip 2: Zorg voor relevante content

Zorg dat je landingspagina relevante en lekker leesbare content bevat. Anders trek je misschien wel bezoekers dankzij de juiste woorden in de tekst, maar klikken ze vervolgens net zo snel weer weg. Resultaat: een hoge bounce rate. Leef je dus in in de doelgroep. Wat willen zij weten? Wat triggert hen?

Tip 3: Call to action

Als je de aandacht van de bezoekers weet te trekken, is het zaak om hen in beweging te krijgen. Zorg voor onweerstaanbare buttons (‘vertel meer!’) en voor ‘offers they can’t refuse’. Korting en voordeel doen het altijd goed.

Tip 4: Looking good

Niet elk product of elke dienst is binnen een paar regels te beschrijven, maar houd de tekst toch beperkt, zodat de lezer niet hoeft te scrollen. Zorg in ieder geval dat voor eventuele call to action buttons niet gescrold hoeft te worden. Bulletpoints, icoontjes en stappenschema’s zorgen dat zowel ‘lezers’ als ‘scanners’ de informatie snel in zich op kunnen nemen.

Tip 5: Stel niet teleur…

De reden dat mensen op je landingspagina terechtkomen, is omdat ze na die muisklik bepaalde informatie verwachten. Zorg dat je die informatie ook geeft, anders klikken mensen op den duur niet meer op je linkjes. Zorg dat de belangrijkste zoekterm voorkomt in de paginatitel en dat andere belangrijke termen terugkomen in kopjes op de pagina.

Tip 6: Goede onderwerpen

Dit is altijd de grootste vraag. Over welke producten/diensten maak je landingspagina’s? Kies in principe voor producten of diensten die belangrijk zijn voor je business. Denk daarbij groot: met welke zoekterm op nummer 1 in Google wil je je omzet verdubbelen? Oke, oke, nu maken we het iets te simpel, want online marketing is niet zo simpel als 1+1 = 2. Het succes van landingspagina’s hangt bovendien af van meer dan alleen bovenstaande factoren.

Geen wetenschap

Producten waarop je veel marge draait en waar je misschien graag meer wilt verkopen, zijn niet per se geschikt voor landingspagina’s. ‘Speelgoed’ als onderwerp zal te ruim zijn. (Google maar eens… de kans dat je landingspagina tussen de resultaten gaat verschijnen, is ongeveer nul). ‘WC-papier’ als onderwerp is ook niet geschikt. De zoekresultaten worden gedomineerd door de grote merken. Zo zie je dat er vaak spanning is tussen de zoektermen die mensen aanspreken en de kans dat je daarmee daadwerkelijk in de zoekresultaten tevoorschijn komt.

Redkiwi als ervaringsdeskundige

Redkiwi kent allerlei tips & tricks om landingspagina’s succesvol te maken. Ook helpen we je na een intakegesprek graag de juiste onderwerpen, producten en diensten te bepalen. Met het schrijven van converterende landingspaginateksten helpen we je natuurlijk ook.

Ben je benieuwd naar wat dit je oplevert of wil je gewoon een keer sparren over landingspagina’s voor je eigen website of webshop?

Neem contact met ons op

Nieuwsbrief
iedere maand een kant-en-klaar kennispakketje!
Dankjewel voor jouw aanmelding. We hebben jouw aanvraag goed ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis tijdens jouw aanmelding. Probeer het opnieuw.