Metaverse heeft kan e-commerce revolutioneren

Moet jij over?

E-commerce
Technologie

04.10.2022

Wat kunnen we verwachten van e-commerce in de metaverse?

De metaverse creeërt meer beleving bij online shoppen

Op dit moment kan online shoppen best saai zijn. Je kijkt naar producten op een scherm en je hebt geen idee hoe ze er bij jou thuis uitzien. De virtuele winkels zullen er voor zorgen dat de beleving matcht met de fysieke wereld. In de metaverse kun je producten die je koopt zien, aanraken en dus een gevoel vormen dat je in een fysieke winkel ook zou vormen.

Gemakkelijke en veilige transacties via de blockchain

De blockchain zorgt ervoor dat alle transacties worden geregistreerd en niet onnodig gewijzigd kunnen worden. Het elimineert externe betalingsverwerkers, die duur en voornamelijk fraude-gevoelig zijn.

De metaverse biedt een wereldwijd bereik

Het wordt voor bedrijven steeds makkelijker om producten en diensten wereldwijd aan te bieden zonder dat zij overal een vestiging moeten openen. Naast dat je een ervaring online kunt bieden, blijven sommige virtuele objecten in de metaverse...virtueel. Hierdoor kun je op een goedkope manier producten wereldwijs aanbieden zonder een vestiging (winkel of opslag) hoeft te openen.

Kortom, de metaverse is een virtuele wereld die de on- en offline werelden samenvoegt. Dit zorgt voor nieuwe mogelijkheden in de e-commerce ervaringen. Het statische 2D zal veranderen naar 3D-gerenderde winkeldisplays.

‍Dus, hangen wij over een paar jaar in de metaverse?

In deze tijden zijn experts er nog steeds niet over uit of de metaverse zoals we die nu kennen tot een groot succes zal leiden. Maar techneuten voorspellen vol vertrouwen dat de metaverse het internet zal verdringen. De Silicion Valley-bazen zoals Google, Microsoft en Apple investeren daarom al veel geld in de ontwikkelingen.

Er zijn nog veel uitdagingen voor de metaverse. Denk hierbij aan juridische en commerciële vraagstukken, maar ook de toegankelijkheid van de benodigde hardware. Daarnaast is er geen garantie dat mensen daadwerkelijk willen “leven” in de metaverse. Uit een nieuwe studie van B2B matchmaking platform Sortlist blijkt dat van de  ondervraagde Nederlanders 47 procent aangeeft geen vertrouwen in de Metaverse te hebben.

Wij van Redkiwi houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Mocht je vragen hebben over deze ontwikkelingen of kansen zien voor jouw bedrijfsvoering, dan staan wij voor je klaar!

Bas van Poppel
Digital Consultant

Benieuwd naar onze strategische aanpak?

Neem dan contact met ons op.

CONNECT MET BAS STUUR EEN E-MAIL