Honorable Mention Omnimark AVA Digital Awards

Nieuws
Awards
1/2/2023
minuten lezen

Good news alert! Samen met Omnimark ontvingen wij een honorable mention van de AVA Digital Awards binnen de categorie website redesign. Wat maakt dit redesign traject zo uniek? Het nieuwe design is ontworpen aan de hand van de regels van Swiss Design in combinatie met een focus op gebruiksvriendelijkheid. Een krachtige cocktail.

Always the right fit

Omnimark is een familiebedrijf dat sinds 1953 kleur brengt in de wereld met duurzame bestickering en wrapping van voertuigen, gebouwen en producten. Van het ambachtelijke zeefdrukken in de jaren 50, tot het plotten met state-of-the-art kleurenprinters van nu. Omnimark is altijd op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden om hun klanten nog prominenter, veiliger en kostenefficiënter te laten stralen. Voor Redkiwi was de taak om deze expertise tot leven te brengen met een gloednieuwe website die past bij het merkverhaal en de kwaliteit van het werk van Omnimark.

Mr. Gridnik

Het oorspronkelijke logo van Omnimark werd in 1963 ontworpen door niemand minder dan Wim Crouwel. Grondlegger van de grafische vormgeving in Nederland en een grote naam binnen Swiss Design. Zijn werk werd beïnvloed door deze design stroming waarvan de rationele, minimalistische benadering werd georganiseerd rond een raster systeem, ook wel bekend als een grid system. Gedurende zijn hele carrière, was Wim Crouwel een fervent voorstander van dit grid system. Een instrument dat hij beschouwde als een van zijn belangrijkste tools.

Swiss Design gebruikt een mathematisch grid om informatie te structureren. Dit grid balanceert en rangschikt beelden, tekst en witruimte in een visuele hiërarchie. Vergezeld van een voorkeur voor abstractie en minimalisme is Swiss Design een universele esthetiek die past bij de moderne tijd en een hoge communicatieve waarde heeft. Hierdoor kreeg Wim Crouwel de bijnaam Mr. Gridnik.


Swiss Design


Wat Swiss Design in de praktijk onderscheidt, is het gebruik van asymmetrische lay-outs met tekst die links en rechts is uitgelijnd; schreefloze lettertypes zoals Helvetica; het gebruik van foto's in plaats van illustraties; en vooral het gebruik van een mathematisch bepaald grid om de plaatsing van design elements te bepalen.


Een eerbetoon aan de Zwitserse School


Tijdens dit redesign project voor Omnimark ontwierpen wij volgens de regels van Swiss Design in combinatie met een sterke focus op gebruiksvriendelijkheid. Door meerdere grids te gebruiken binnen de website elementen en het grid ook zichtbaar te maken voor de gebruikers, werd dit nieuwe design een hommage aan Wim Crouwel. Door het gebruik van sterke typografische elementen en een strakke vormgeving die past bij het Swiss Design, creëert Omnimark geloofwaardigheid als partner. Samen maken we van de website een plek om expertise te demonstreren en inspiratie te bieden in plaats van alleen te focussen op het werven van nieuwe klanten. Met duidelijke feedback, gecreëerd door sterke hover states, grote knoppen en een gelaagd menu helpen we de gebruiker te navigeren door de wereld van diensten die Omnimark te bieden heeft.

Omnimark AVA Digital

Download bestand

Oops, er is iets fout gegaan met het verzenden. Probeer het nog eens.
Oops, er is iets fout gegaan met het verzenden. Probeer het later opnieuw.

Samen ontwikkelen?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wim Crouwels favoriete tool

Voor het ontwerp pasten wij een Grid Based Visual Design toe, waarbij elk element zijn eigen ritmische grid heeft. Met deze grid-gebaseerde aanpak in combinatie met speelse typografie hebben we een duidelijke visuele identiteit gecreëerd die fris oogt. Naast de elementen met hun eigen grid, hebben we er ook voor gezorgd dat het basis grid zichtbaar is voor alle gebruikers door dit een achtergrond element te maken.

Op naar meer mooie inzendingen voor AVA Digital 2024. Meer lezen over wat we doen met betrekking tot design?  Bekijk al onze klantcases.

Nieuwsbrief
iedere maand een kant-en-klaar kennispakketje!
Dankjewel voor jouw aanmelding. We hebben jouw aanvraag goed ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis tijdens jouw aanmelding. Probeer het opnieuw.