Redkiwi bij Dutch Digital Day 2019!

Events
Digital Marketing
21/6/2019
minuten lezen
Dutch Digital Day 2019 bezocht met Redkiwi. Enorm vette en inspirerende dag met trends op het gebied van digital.

Op 21 juni 2019 werd voor een aantal mensen van Redkiwi de langste dag van het jaar een dag die werkelijk voorbij vloog. Wij waren aanwezig bij Dutch Digital Day. Een event georganiseerd vanuit de DDA (Dutch Digital Agencies). Waar Redkiwi CEO Jasper Verbunt als bestuurslid verantwoordelijk is voor de thought leadership portefeuille.

Dutch Digital Day 2019

Het interessante van het Dutch Digital Day event was de diversiteit van de onderwerpen en de raakvlakken met het werk van digital agencies. Serieuze talks werden afgewisseld met smaakmakers. We lichten een aantal talks verder uit die indruk op ons hebben gemaakt.

Design Ethicus Mike Monteiro

Mike is oprichter van Mule Design en een graag geziene spreker op tech- en design events. Mike is lekker direct en dat matcht wel met Rotterdam. ‘Friday is his second favorite F-word’… Dus als je niet van vloeken houdt, blijf dan weg van zijn talks. Wij waren er gelukkig wel en werden getrakteerd op een aantal statements.

Hij hield zijn talk over ethiek en hoe jij als designer of maker van de nieuwe wereld hier invloed op hebt. Hij liet pijnlijke en confronterende voorbeelden zien van grote mediamannen die voor geld verkeerde keuzes maken. Is Mark Zuckerberg een held? Of is hij de duivel waar 2,3 miljard mensen hun ziel aan hebben verkocht? Hij richtte zich tot alle designers om de juiste keuzes te maken en verantwoording af te dragen aan fucking mensenrechten… zoals hij dat zou zeggen. Als je ergens tegen bent of ergens werkt waar schade opzettelijk wordt aangebracht, heb je altijd een keuze. Het is soms wel moeilijk om verantwoordelijkheid af te leggen als je er afhankelijk van bent. Maar als designers (developers) kan in je een heel vroeg stadium al bedenken wat ethisch verantwoord is en wat niet. “Wij zijn verantwoordelijk voor de vorming van het internet. Durf ideeën te betwisten en neem je verantwoordelijkheid!” – aldus Mike Montiero. Deze video van Mike is écht een must see.

Jan Dirk van der Burg met zijn talk over datgene dat de 'gewone mens' op het internet slingert.

Download bestand

Oops, er is iets fout gegaan met het verzenden. Probeer het nog eens.
Oops, er is iets fout gegaan met het verzenden. Probeer het later opnieuw.

Samen ontwikkelen?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tech Magicien Tom London

Wooow.. Wat is die Tom London funny! Die overigens alleen London met zijn achternaam heet omdat hij hoog wilde scoren in de zoekmachines van Google. Wat heeft hij gedaan? Tom London is een hacker en liet op bijzondere en grappige manier zien dat alles mogelijk is met techniek. Je moet het alleen dromen en uitvoeren. Wij kunnen zijn magic trick onmogelijk in een aantal woorden navertellen… Gelukkig zijn er, hoewel van hetzelfde truckje uit America’s Got Talent, beelden van.

Sound hacker LJ Rich

is op zoek naar hetgeen waar mensen, technologie en creativiteit elkaar ontmoeten. Daarbij combineert zij muziek en innovatie om te prikkelen. We kunnen namelijk alleen zien wat recht voor ons is, maar horen kunnen we 360 graden. LJ Rich zoomde in op technologie door te denken en maken in een multi-zintuigelijke manier. LJ Rich heeft ons zeker geïnspireerd meer waar te nemen in het proces van creativiteit dan enkel te focussen op waar je mee bezig bent. Zie hier de TEDx van LJ Rich.

Fotograaf Des Vaderland – Jan Dirk van der Burg

Om serieuze talks af te wisselen met wat fun, was de Fotograaf Des Vaderland Jan Dirk van der Burg uitgenodigd. Het is tegenwoordig niet meer nodig om je camera uit je tas te halen door al het moois dat door “de gewone mens” het internet op wordt geslingerd. Bijzonder hoe hij een maatschappelijk probleem over eenzaamheid & digitalisering al beeldend kan vertellen. De foto’s zijn zo puur en herkenbaar, een keiharde afspiegeling van de samenleving in een digitale wereld met de focus op social media. Hij ontdekt patronen en maakt er fantastische reportages van die onwijs herkenbaar zijn. Samen met zijn co-host wordt het een komisch geheel. Let vooral op zijn co-host. Zij heeft een rol die je niet kan beschrijven maar wat wel echt een toegevoegde waarde heeft… In deze video zie je waarom zij een onbeschrijfelijk rol heeft… wait for it!

Nieuwsbrief
iedere maand een kant-en-klaar kennispakketje!
Dankjewel voor jouw aanmelding. We hebben jouw aanvraag goed ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis tijdens jouw aanmelding. Probeer het opnieuw.