Het Redkiwi WordPress Framework

Artikel
UX/UI Design
23/8/2019
minuten lezen
Redkiwi legt uit hoe complexe projecten ook in WordPress gerealiseerd kunnen worden met het eigen framework.

Geen update, geen aanpassingen, veel bugs & zero fixes. Werken met WordPress was voor onze developers verre van ideaal voor onze complexe projecten. Tijd voor verandering! De specialisten van het WordPress team kregen de ruimte om een nieuw framework te ontwikkelen. Hiermee kunnen we onze klanten beter bedienen en krijgen zij exact wat er voor hen is ontworpen. Daarnaast zijn deze maatwerkplatformen altijd aan te passen en te updaten. Halleluja! Lees verder en ontdek de mogelijkheden van het Redkiwi WordPress Framework.

Iedereen is van de WordPress, en de WordPress is van iedereen.

Het is het bekendste en meest gebruikte CMS ter wereld. Van amateur hobbyist van de voetbalclub tot aan software-experts, het is dé standaard CMS oplossing. WordPress is voor iedereen toegankelijk en herkenbaar. Het is een, ogenschijnlijk, makkelijk systeem en wordt wereldwijd vertrouwd. Het werkt op basis van open source, iedereen kan plugins en thema’s ontwerpen en toevoegen voor de community. Super sociaal en handig!
Dat klinkt top, aan de slag dan maar? Helaas, het open source CMS kent ook vele beperkingen waar wij als digital agency en support- & hostingpartij dagelijks de nadelen van ondervonden.

Wat schort er dan aan?

Zoals gezegd kan iedereen plugins toevoegen en reviewen in WordPress. Alle plugins en thema’s die worden toegevoegd zijn op zichzelf staande elementen. Ze werken onderling niet per definitie met elkaar samen en ze zijn niet geïsoleerd. Hierdoor kunnen de plugins elkaar als het ware in de weg zitten en kan ze makkelijk plat gaan; het vinden van de oorzaak is echter niet zo eenvoudig. Daarnaast kunnen plugins niet zomaar worden aangepast. Hiermee hebben we het grootste probleem te pakken.

Wij hebben geen beheer over de code van het standaard WordPress framework. De front-end en de back-end zijn met elkaar verweven. Je kunt niet zomaar een aanpassing doen zonder dat dat invloed heeft op de werking van de gehele website. Wanneer je iets aan een website wilt veranderen, bijvoorbeeld het toevoegen van een knop of contentelement, is dat is niet meer mogelijk. Althans alles kan, maar dan hangt er een onverwacht hoog prijskaartje aan. Ook krijgen de toegevoegde plugins vaak een bepaalde styling mee, iets wat voor de front-end van je website verre van ideaal is.

Een ander probleem voor klanten met een standaard WordPress oplossing zijn de updates. Die zijn niet zomaar mogelijk. Een WordPress website bestaat uit zoveel bij elkaar gevoegde elementen dat de hele schil van plugins en thema’s niet in 1x geüpdatet kan worden. Er zijn hierdoor veel manuren nodig om een klein contentelement toe te voegen aan de code of om een update door te voeren. Is dat het wel waard? Nee, zegt de klant, die in eerste instantie niet kan begrijpen waarom de offertes zo hoog zijn voor een kleine aanpassing aan de site.

Tijd voor verandering!

Door al deze nadelen en de frustraties die het voor onze developers opleverde, besloten wij dat dit anders kan. Wij willen als digital agency garant kunnen staan voor het werk dat wordt opgeleverd. Onze experts zijn intern aan de slag gegaan; we gebruiken WordPress nog steeds, maar uitsluitend als basis. Het is de fundering, het is sterk en veilig. De veiligheidsupdates vanuit het CMS zelf zijn goed en betrouwbaar. WordPress is dus een solide basis om op voort te bouwen.

Allereerst hebben wij het CMS helemaal tot op de grond aan gestript, de behuizing en fundering liggen helemaal open om precies te bouwen wat er is ontworpen. Oftewel, om precies te bouwen wat de klanten wenst. Wij passen moderne techniek toe op het oude, standaard CMS. Model View Controller, (MVC) bevordert de leesbaarheid en herbruikbaarheid van code. De front-end is van de back-end gescheiden en alle mogelijkheden om een website op te bouwen kunnen worden aangewend.

Wij gebruiken geen templates, geen standaard thema’s en geen simpele oplossingen. Wij ontwikkelen grote corporate oplossingen en we gebruiken hierbij de OTAP straat. Elke feature wordt eerst getest in een testomgeving en de klant geeft akkoord voordat het naar de site gaat.

Alle bouwstenen, de elementen waaruit een website is opgebouwd, worden voor elke klant individueel custom made ontwikkeld. Deze volledig maatwerkoplossingen worden gekoppeld aan WordPress en hebben geen beperkingen. Hierdoor is elke pagina pixel nauwkeurig opgebouwd op basis van het design. Wij noemen dit het Redkiwi WordPress Framework.

Het was tijd voor verandering, ons Redkiwi WordPress Framework is geschikt voor diverse digitale oplossingen.

Download bestand

Oops, er is iets fout gegaan met het verzenden. Probeer het nog eens.
Oops, er is iets fout gegaan met het verzenden. Probeer het later opnieuw.

Samen ontwikkelen?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Waar is dat nou allemaal wel niet goed voor?

De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wij kunnen onze ontwikkelde platformen aanpassingen doen, verbeteringen doorvoeren en altijd eenvoudig updaten zonder code te moeten herschrijven. Bij een oplevering zijn er weinig bugs en de bugs die er zijn, zijn eenvoudiger te fixen. Het aantal supporturen die onze klanten moeten afnemen zijn beduidend minder dan bij standaard WordPress oplossingen.

Naast het grootste voordeel voor de klant (dat nu alles mogelijk is) zijn er nog een aantal belangrijke voordelen. De klant werkt nog steeds in een herkenbaar interface, het ziet er hetzelfde uit, alleen simplistischer en daardoor gebruiksvriendelijker. Dit komt omdat je alleen te zien krijgt waar je in kunt werken. Het voordeel hiervan is dat de huisstijl van de organisatie is beschermd. Je communicatiemedewerkers kunnen eenvoudig content vullen en deze is altijd in de juiste stijl. De huisstijl van de organisatie wordt namelijk in het maatwerk van de back-end ingebouwd en kan niet worden gewijzigd. Dus wat je ook doet, het ziet er altijd consistent uit. Ja, hiermee bedoelen we ook dat die leuke nieuwe stagiair niet aan de haal kan gaan met je mooie ontwerp en de styleguide van je merk ;).

Google blij? Jij blij!

Hoog in de Google zoekresultaten komen, dat willen we allemaal! Je SEO en SEA moeten allemaal goed zijn ingeregeld, maar vergeet de website zelf niet. Google beoordeelt je site en beloont je voor prettig gedrag. Maak het (het) internet makkelijk.

Door de site logisch op te bouwen en alleen in te laden wat er specifiek voor elk individueel element nodig is, zal de website hoger worden gewaardeerd door Google. Zij belonen jou daar zeer verdienstelijk voor door een hoge plaatsing in de zoekresultaten. Door het Redkiwi WordPress Framework met de maatwerkcomponenten worden er geen onnodige functionaliteiten ingeladen bij het openen van pagina’s. Je site is hierdoor sneller, iets wat Google tevens zeer op prijs stelt! Je krijgt dus een beloning voor goed gedrag. Het braafste jongetje van de klas zit vooraan, ook online.  

De laatste WordPress projecten van Redkiwi zijn ontwikkeld in het Redkiwi WordPress Framework. Zo ook de eigen website van Redkiwi, die in januari 2019 is gelanceerd. Bij ons komt het geregeld voor dat iemand ‘even een foto’ wil toevoegen of ‘graag wil doorlinken met een call to action naar een andere pagina’. Voorheen ging hier redelijk wat tijd overheen of werd er uiteindelijk zelfs vanaf gezien. Want ook wij kennen de discussies tussen de communicatieafdeling en het development team. Wanneer wij nu direct een nieuwsitem willen plaatsen is dat geen probleem en dat werkt heerlijk! Het Redkiwi WordPress Framework blijft in doorontwikkeling; zo komt er binnenkort een update met een knop in het dashboard waarbij de klant direct een ticket in het klantencentrum kan inschieten. Super eenvoudig!

Met ons nieuwe framework zijn én blijven de mogelijkheden eindeloos en je website is altijd up-to-date! Hierdoor zijn onze maatwerkoplossingen duurzaam.

Als digital partner helpen wij onze klanten om impact te maken. En dat stopt niet bij livegang. Wil je weten hoe wij voor jouw organisatie impact kunnen maken met WordPress? Neem gerust contact op met Nick.

Nieuwsbrief
iedere maand een kant-en-klaar kennispakketje!
Dankjewel voor jouw aanmelding. We hebben jouw aanvraag goed ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis tijdens jouw aanmelding. Probeer het opnieuw.