Rich media advertenties, dit zijn vijf voorbeelden.

Artikel
Digital Marketing
4/3/2021
minuten lezen
Relevante rich media advertenties op je mobiel, wij laten je zien hoe je dat doet.

Rich media-advertenties bestaan ​​al heel wat jaren. Deze advertenties zijn voor de meeste gebruikers niet nieuw maar elk jaar worden nieuwe technologieën ontwikkeld en worden nieuwe campagnes getest en gebruikt door bedrijven die streven naar steeds hogere klikfrequenties (CTR). Heb je het afgelopen jaar niet veel aandacht besteed aan je advertentiestrategie en de wereld van rich media-advertenties, geen probleem, we got you covered!

In dit artikel geven we een samenvatting van de soorten rich media-advertenties die populair zijn in de digitale wereld.

Wat is rich media?

Waar verwijzen we naar als we het hebben over rich media?

In principe wordt elke advertentie die multimediafuncties bevat, zoals audio, animatie, video en andere traditionele elementen zoals afbeeldingen en tekst, beschouwd als een rich media-advertentie. Deze advertenties zijn populair geworden in de digitale wereld vanwege de geweldige resultaten voor degenen die hun dienst of product op de markt willen brengen. Rich media-advertenties moedigen kijkers en gebruikers bijvoorbeeld aan om op een dynamische manier deel te nemen aan en interactie te hebben met de inhoud, wat leidt tot een groei in conversies en hogere klikfrequenties en weergave percentages.

Het maken van deze type advertenties is meestal tijdrovend ten opzichte van andere traditionele indelingen. Rich media-advertenties presteren echter veel beter dan statische banneradvertenties. Volgens onderzoek van eMarketer presteerden rich media-advertenties in 2014 zelfs 267% beter dan standaard banneradvertenties.

Voorbeelden van rich media-advertenties?

Aangezien rich media het juiste formaat is als je streeft naar hogere interactie- en betrokkenheidspercentages voor jouw diensten en producten, gaan wij onze selectie presenteren van wat wij beschouwen als de vijf beste voorbeelden van rich media-advertenties.

Dit zijn interstitial-advertenties, videoadvertenties met beloning, uitvouwbare advertenties, afspeelbare advertenties en native-advertenties. Hieronder gaan we dieper in op een elk van deze formaten en begrijpen waarom ze populair zijn onder marketeers om mee te adverteren.

Interstitial-advertenties

Interstitial advertenties bieden gebruikers van mobiele apps rijke, interactieve advertenties. Interstitial advertenties zijn bedoeld om tussen content te worden geplaatst. Ze komen het beste tot hun recht op natuurlijke overgangspunten in een app. Interstitial-advertenties zijn afbeeldingen die het volledige mobiele scherm bedekken met de grootte van 320 x 480, 300 x 400 of 300 x 250 pixels. Dit advertentieformaat zal de gebruikers waarschijnlijk aanspreken, omdat het de marketeer in staat stelt een duidelijke call-to-action weer te geven en meer creatieve inhoud te tonen, zoals video’s, een store locator en nog vele andere mogelijkheden.

Deze advertenties verschijnen meestal op belangrijke momenten in de navigatie of bij een ervaring van de gebruiker, zoals het openen van een nieuwe pagina, bladeren tussen pagina’s of tussen levels in je favoriete spelletje. Een knop om de advertentie te sluiten wordt meestal aan de gebruiker getoond na x-seconden.


Een nieuwssite met relevante rich media advertenties

Download bestand

Oops, er is iets fout gegaan met het verzenden. Probeer het nog eens.
Oops, er is iets fout gegaan met het verzenden. Probeer het later opnieuw.

Samen ontwikkelen?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Videoadvertenties met een beloning.

Dit advertentieformaat wordt het meest gebruikt in mobiele games en is – volgens recente onderzoeken – sterk verbonden met de toenemende populariteit van in-app-aankopen. Wanneer de spelers bijvoorbeeld een uitdaging overwinnen of het volgende niveau bereiken in hun favoriete mobiele game, krijgen ze een video te zien die ze kunnen overslaan en die hen de mogelijkheid biedt om wat in-app-voordelen te verdienen.

Volgens hetzelfde onderzoek geeft 46% van de spelers tegenwoordig de voorkeur aan videocontent met beloning boven welk ander advertentie-aanbod dan ook.

Meestal geldt: hoe langer de video, hoe meer de gebruiker wordt beloond. Bedrijven zoals Spotify hebben dit advertentieformaat al overgenomen om 30 minuten muziek zonder onderbrekingen aan te bieden aan niet-premium gebruikers.

Uitvouwbare advertenties

Uitvouwbare advertenties zijn een combinatie van banners met interstitial advertenties. Ze beginnen meestal als banners, met een afmeting van 320 x 50 of 300 x 50 pixels die, nadat de gebruiker erop heeft getikt, worden uitgebreid tot een grotere advertentie of een advertentie op volledig scherm (bijvoorbeeld 320 x 480 pixels).

Dit formaat is minder opdringerig dan andere, aangezien de uitgevouwen advertentie wordt weergegeven in de app / website waar de gebruikers op navigeren zonder hen om te leiden naar andere bestemmingspagina’s, en marketeers nog steeds de ruimte biedt om elke bedoelde boodschap op een creatieve manier over te brengen.

Afspeelbare advertenties

Afspeelbare advertenties zijn interactieve advertenties die de daadwerkelijke app of een ‘microgame’ simuleren. Het creëren van een fysieke interactie met jouw publiek vergroot de kans van kijkers om aandacht te besteden aan de advertentie en jouw merk, in plaats van er passief naar te kijken.

Volgens een recent rapport kunnen gamification-marketingstrategieën de gebruikersbetrokkenheid en -interactie met 30-40% verhogen, evenals de tijd die aan advertenties wordt besteed. Bovendien helpen deze advertenties gebruikers een positieve associatie te creëren tussen een unieke gamified-ervaring en jouw merk.

Native ads

Dit is tegenwoordig een snelgroeiend advertentieformaat in de digitale wereld! Het belangrijkste voordeel van native ads is dat ze kunnen worden aangepast aan de look en feel van het mediaformaat waarin ze verschijnen.

Dit is mogelijk omdat marketeers de componenten van de advertentie verstrekken, zoals de afbeeldingen, call-to-actions en video’s, waardoor de advertentie kan worden weergegeven als een in-app-advertentie, als een beloningsvideo, als een blok voor content aanbevelingen  of bijvoorbeeld een stukje gesponsorde inhoud.

Hulp nodig met rich media-advertenties?

Besef je dat rich media-advertenties in 2021 de juiste indeling zijn voor jouw merk? Zou je het willen uitvinden en je ‘advertentiespel’ willen verbeteren? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Nieuwsbrief
iedere maand een kant-en-klaar kennispakketje!
Dankjewel voor jouw aanmelding. We hebben jouw aanvraag goed ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis tijdens jouw aanmelding. Probeer het opnieuw.