Design voor B2B: vergeet de inspiratie niet!

Als je naar de websites van B2B-bedrijven kijkt, dan zijn de user experience en het design nog te vaak een ondergeschoven kindje. Deze bedrijven slaan de inspiratiefase in de buyer journey over terwijl zakelijke bezoekers daar wel degelijk gevoelig voor zijn.

Lees verder

Jakob Nielsen, designexpert van de Nielsen Norman Group, stelt dat de meeste B2B-sites ontworpen zijn met een interne focus. Nielsen is bekend geworden door zijn design-regels voor websites. De basis wordt altijd gevormd door een duidelijke informatie-architectuur, boeiende content, gedetailleerde productinformatie en een simpele interactie.

Bij B2B geldt een aantal aanvullende eisen: de content moet zakelijke aankooptrajecten ondersteunen die langer duren dan op de consumentenmarkt gebruikelijk is. Hiervoor is volgens Nielsen content nodig zoals technische whitepapers, artikelen, buying guides en casestudies. Maar ook informatie die laat zien hoe je een (latent) probleem oplost, oftewel framing, en directe en indirecte vergelijkingen helpen hierbij.

Lees het volledige artikel op Emerce