FONK Rotterdam editie - Jasper over zijn stad.

FONK vroeg vijf Rotterdamse creatives en strategen over ‘hun’ stad. Eén ding is zeker; allen hebben ze de typisch Rotterdamse eigenschap ‘niet lullen maar poetsen’. Het hele interview met Jasper lees je hier onder.

Lees verder

Jasper Verbunt over de creativiteit van zijn stad.

Door FONK Magazine – 5 september 2019.

Rotterdam als creative capital? Ja/nee en waarom?

Tja, het is typisch Rotterdams om te zeggen dat het wel mee valt. Maar op het gebied van architectuur is het toch écht wel de hoofdstad. Elke dag fiets ik met plezier dwars door de stad. Genieten. Zelf ben ik werkzaam in het digitale creatieve domein. Goed om te zien dat er steeds meer grotere digitale bureaus in de stad zijn. Samen maken we behoorlijk wat digitale impact in heel Nederland.

Welke Rotterdammer is jouw grootste inspiratiebron en waarom?

De eigenzinnigheid van Jules Deelder spreekt me enorm aan. Heerlijk zijn eigen pad gekozen en stiekem prachtige gedichten in de stad achtergelaten.

Welke Rotterdammer is volgens jou het meest impactvol en waarom?

Sander de Kramer is degene die me direct te binnen schiet. Hij beïnvloedt de maatschappelijke discussies over onder andere daklozen en kinderarbeid op een positieve wijze. Vaak nog doorspekt met een goede dosis humor. Zijn boek ‘SOS Rotterdam’ is overigens echt een aanrader voor elke Rotterdammer en het boek ‘Chief Ouwe Dibbes’ over Sander de Kramer raad ik iedereen aan.

Voorbeelden van Rotterdamse creativiteit op het gebied van kunst, cultuur, design &
architectuur : wat is jouw Top 5?

Op 1 staat wat er nog komen gaat: ‘Het Depot’ van Boijmans van Beuningen. Langzaam krijgt het steeds meer zijn vorm en uitstraling. Deze mega grote ‘vaas’ wordt echt de nieuwe markthal.
2. De Kunsthal blijft mij telkens verbazen met waanzinnig mooie creatieve tentoonstellingen.
3. De Erasmusbrug. Ik blijf het heerlijk vinden om bij Prachtig op het terras half onder de brug te zitten.
4. De Rotterdampas. Dit initiatief heeft veel culturele instellingen een gezicht gegeven. De pas geeft een positieve stimulans om meer creativiteit te ontdekken.
5. Nederlands Fotomuseum. Heerlijk om door die ruimtes met die fantastische foto’s te dwalen.

Wat betekent de aanwezigheid van jullie onderneming in Rotterdam en wat betekent
Rotterdam voor jullie als vestigingsstad?

Tja, er werken zo’n 50 kiwi’s bij ons dus we zorgen in ieder geval voor wat werkgelegenheid. Op onze beurt zorgen wij weer voor wat omzet bij omliggende horeca 😉 We zijn al sinds onze start 15 jaar geleden in Rotterdam gevestigd met Redkiwi en daar hebben we nooit spijt van gehad. Rotterdammers zijn aanpakkers en daarbij voelen wij ons thuis.

Hoe sta je tegenover Rotterdam als gaststad van het Songfestival 2020?
(Ten tijde van het interview was nog niet bekend welke stad het songfestival zou hosten)

Heel eerlijk maakt mij dat niet zo heel veel uit. Ben geen Songfestival fan, maar voor de stad vind ik het wel tof als het lukt.