De ins en outs van Magento Imagine - Las Vegas 2019

Collega’s Jasper Verbunt en Gijs Bitter waren aanwezig op het event Magento Imagine. Het jaarlijkse event vond dit jaar plaats in de lichtste stad ter wereld – Las Vegas.

Lees verder

Magento Imagine

Magento Imagine Las Vegas | mei 2019

Mede doordat Adobe Magento heeft overgenomen werd er met grote ogen uitgekeken naar het Magento spektakel in Las Vegas. Wat gaat er veranderen, wat zijn de mogelijkheden én onmogelijkheden? Welke gevolgen zijn er voor het MKB? Gelukkig, bleek al snel, alleen verbeteringen en vooruitgang binnen het grootste open source platform ter wereld, wat zeker open source zal blijven!

Onze kiwi’s Jasper en Gijs bezochten Magento Imagine 2019 in Las Vegas. Uit 60+ landen kwamen de grootste innovators uit de e-commerce wereld bijeen. Het event stond bomvol nieuws, inspiratie en netwerk events. Meer dan 150 sprekers doken, tijdens presentaties en breakout sessies, de diepte in over de ontwikkelingen van Magento en de mogelijkheden van e-commerce. We hebben enkele ontwikkelingen binnen Adobe, B2B en Google voor je op een rijtje gezet.

Adobe.

Magento lijkt te profiteren van de slagkracht van de nieuwe eigenaar Adobe. De ontwikkelingen van het platform komt, door de nieuwe samenwerking, in een stroomversnelling. Met name op het gebied van performance en security worden er grote stappen gemaakt. Adobe erkent de kracht van de community van Magento en hiermee het belang voor het MKB. Deze erkenning stelt vele aanwezigen en haar klanten gerust, omdat Magento hiermee toegankelijk blijft voor het merendeel van haar gebruikers.

Om vooruitstrevende oplossingen te kunnen bieden was innovatie een item op de agenda waar Jasper en Gijs erg naar uit keken. Zo zal Adobe Sensei door Magento worden gebruikt voor AI driven related products. De verwachting is dat meer en meer Adobe producten met elkaar gecombineerd kunnen worden. Welcome future! 🙂

Experience Driven Commerce, ook in B2B.

Veel aandacht ging uit naar Experience Driven Commerce. Het is en blijft the main driver binnen dit ecommerce platform. Personalisatie en customer centric door de hele keten heen wordt het onderscheidende vermogen. Veel sterke cases werden getoond en leverden veel inspiratie op. Zo draait bijvoorbeeld AB/InBev 5 miljard omzet per jaar met Magento Commerce B2B.

De B2B Suite is ook zeer succesvol. Dit is een volledig ingericht suite, met speciaal ontwikkelde business 2 business functionaliteit. Hierin zijn alle ‘standaard’ functionaliteiten verwerkt zoals klantspecifieke prijzen, snel bestellen op basis van artikelnummer, aanbieden van verschillende catalogi per gebruiker, multi-user accounts, een vereenvoudigd bestelproces en nog veel meer.

Een andere opvallende ontwikkeling is dat steeds meer shops B2B en B2C combineren.

Features.

De nieuwe features, altijd leuk! Google Shopping en Amazon koppelingen worden onderdeel van Magento, hierdoor worden eenvoudig de producten van je webshop getoond in de twee grootste zoekmachines. Hierdoor krijgen de producten een groter bereik bij een breder publiek.

Pagebuilder, voorheen ‘Bluefoot CMS’, zal standaard onderdeel zijn in Magento 2.3.1 Commerce. Hiermee ontstaat een drag-and-drop interface voor zowel de ontwikkelaar als de gebruiker.

Headless en progressive web app zijn toch ook wel de buzzwords van het event. Met de nieuwe PWA studio in Magento commerce 2.3.1 speelt het platform in op deze nieuwe techniek. Venia, het PWA thema van Magento, is reeds beschikbaar en nog volop in ontwikkeling. Op de roadmap voor 2019 staat onder andere ook een Venia theme voor B2B.  

Tijdens Magento’s Imagine conferentie in Las Vegas heeft ook de nieuwe Magento Association zijn debuut gemaakt op het wereldwijde podium. Vanaf nu kun je lid worden van de Association.

Het was een leuk, succesvol maar bovenal zeer interessant event. Na dagen van informatievergaring, netwerken en kennisdeling is bovenstaande informatie een fractie van de mogelijkheden van Magento. Wij vertellen jou graag meer over de e-commerce oplossingen. Neem contact op met onze gecertificeerde specialisten.