Meet the kiwi: Jesper Bom

Zelfs na werktijd houdt Jesper zich bezig met programmeren. Ja, dan weet je dat je een toegewijde back-end developer in huis hebt. Dat wij blij zijn met hem is een feit, dus tijd om Jesper in het zonnetje te zetten! In dit artikel vertellen we graag meer over hem.

Lees verder

Heel de dag puzzelen

Jesper: ‘Ik heb een passie voor de scripttaal PHP. Daarmee maak ik websites en applicaties op maat en verzin ik technische oplossingen en functionaliteiten. Ik zie elke opdracht als een nieuwe puzzel: je moet ervoor zorgen dat alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Ik ben dus eigenlijk heel de dag aan het puzzelen.’

Het zijn net mensen

‘Ik houd me bezig met het bedenken en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het verbeteren van verouderde functionaliteiten. Ik zeg altijd: een website of applicatie is net een mens: back-end editors bepalen het karakter, front-end editors bepalen het uiterlijk.’

Jesper werkt voornamelijk met TYPO3. Dat is een content management systeem dat technisch, qua development, vrij gecompliceerd is. Hierin kun je bijvoorbeeld ingewikkelde functionaliteiten bouwen en maatwerk bieden, zoals we voor de RET hebben gedaan. Jesper: ‘Als een website bijvoorbeeld heel veel data bevat, kiezen we vaak voor TYPO3. In o.a. TYPO3 kun je alle velden apart van elkaar specificeren, je kunt meerdere websites in één installatie maken en je kunt meertalige content gemakkelijk beheren.’

Het verzinnen van nieuwe functionaliteiten vind ik één van de leukste dingen om te doen.

Jesper Bom

Developer bij Redkiwi

Alles is mogelijk

Jesper: ‘Elke dag kom ik weer voor nieuwe uitdagingen te staan. Het verzinnen van nieuwe functionaliteiten vind ik één van de leukste dingen om te doen. Ik vind het gaaf om een technische oplossing te vinden voor de vraag van de klant en deze te vertalen naar de code. En het is mooi om te zien als het eenmaal werkt.’

Hecht team

Toen Jesper 1,5 jaar geleden bij Redkiwi binnenstapte, kwam hij direct in een warm bad. ‘Het Redkiwi team voelt aan als een vriendenclub die hard werkt en gaat voor resultaat. De sfeer bij Redkiwi is ideaal!’ Jesper werkt voornamelijk samen met front-end developers, collega back-end developers en projectmanagers. Hij is nauw betrokken bij het gehele website proces, van kick-off tot livegang. En wanneer de website staat, komt Jesper langs om alles ins & outs van de backend uit te leggen.

Een typische NERD

Jesper omschrijft zichzelf als een typische nerd: ‘In de avonduren ga ik verder met het maken van nieuwe oplossingen. Programmeren is echt mijn hobby! Daarnaast houd ik ook van Netflixen, gamen en superhelden.’