Meet the kiwi

‘Hallo, dit is Erik van Redkiwi’
Wil je kennismaken met Redkiwi? Dan komt Erik langs voor een eerste gesprek. Als Digital Consultant is hij namelijk het eerste aanspreekpunt voor nieuwe klanten. En dat al bijna 6 jaar! Wij vroegen hem hoe zijn werkdagen eruit zien en wat hem drijft.

Lees verder

Match made in heaven

Erik ging ongeveer 6 jaar geleden op zoek naar een nieuwe baan, het liefst bij een groot internetbureau. Hij kreeg de vacature Digital Consultant bij Redkiwi van twee afzonderlijke mensen getipt. ‘Match made in heaven,’ dacht Erik toen. Hij trok de stoute schoenen aan en stuurde zijn cv op. En inderdaad: die match was er!

‘Een gemiddelde werkdag? Die heb ik niet.’

Erik houdt zich dagelijks bezig met het binden en adviseren van nieuwe klanten. Als er een nieuwe aanvraag binnenkomt, klimt hij zo snel mogelijk in de telefoon. Hij probeert de vraag van de potentiële klant zo goed mogelijk in kaart te brengen. Daarna stapt hij de auto in voor een kennismakingsgesprek. Afhankelijk van de vraag neemt hij een passende collega mee. Soms is dat een projectmanager, soms een developer of soms een designer.

Is er na het eerste gesprek nog steeds interesse vanuit beide partijen? Dan werkt Erik een passend voorstel uit. En strijden we als bureau mee voor een toffe opdracht? Dan zorgt Erik voor een sterke pitch. Daarnaast is hij altijd op zoek naar nieuwe manieren om klanten te binden, bijvoorbeeld door middel van workshops of via LinkedIn.

Ik krijg energie van gesprekken met nieuwe mensen.

Erik Mikx

Van sportmerries tot 3D printen

Het leukste aan zijn werk vindt Erik de afwisseling: ‘Ik mag in de keuken kijken van heel veel verschillende soorten bedrijven. De ene keer ben ik op bezoek bij een fokkerij van sportmerries, de andere keer bij een 3D-printbedrijf. Ik krijg energie van gesprekken met nieuwe mensen. Ook word ik heel erg blij als een klant met trots zijn nieuwe website laat zien aan anderen.’

Rotterdamse directheid + Brabantse gezelligheid

Erik woont al sinds zijn 5e in Breda, maar zijn roots liggen in Rotterdam: ‘Ik combineer de Rotterdamse directheid met de Brabantse gezelligheid.’ En deze mentaliteit past goed bij Redkiwi, al zeggen wij het zelf. Erik: ‘Ik krijg veel energie van de sfeer hier op kantoor. Het is tof om een mooi project te realiseren samen met een kundig team. Ik vertrouw mijn collega’s blindelings en krijg veel energie van hun gedrevenheid.’

Sportief!

Buiten de kantooruren vind je Erik vaak op het hockey- en tennisveld. In de winter gaat hij op wintersportvakantie met de mannen en ‘s zomers gaat hij graag zeilen en surfen. Hij is zelfs te strikken voor een potje beach ball!

Neem contact op met Erik