Vrouwen en PSV-supporters

Nieuwe column van Thomas Sanders

Scroll down

Nieuwe column van Thomas Sanders. 17 mei 2008, het blijft angstvallig stil. We hebben nog 3 weken te gaan maar ik heb nog geen mail gezien. Als ik een gedegen voorspelling wil maken dan heb ik toch echt genoeg tijd nodig. Mijn collega zal het toch niet vergeten zijn.

2 jaar geleden eindigde in een deceptie. Net als 2 jaar daarvoor. En 2 jaar daarvoor. En elke keer won een vrouw. Of een PSV-supporter. Kortom, om een voetbalpoule te winnen ben je in het voordeel als je geen verstand van voetbal hebt. En toch ben ik elke keer overtuigd dat het me dit keer wel gaat lukken. Maar dan moet die poule wel worden rondgestuurd.

Een goede week voor de aftrap is het dan zover. De poule zit in de inbox. De instructies zijn duidelijk, de regels bekend. Ik sleep het excel bestand naar Mijn Documenten en vervolgens sla ik vast.

Hoe zat het ook alweer? Hoe win je een voetbalpoule? Mijn tegenstanders zijn een goede 100 collega’s en er staat veel meer op het spel dan de knaken. Als ik een Griekenland als winnaar kan voorspellen dan ben ik spekkoper. Maar dat lijkt schier onmogelijk. Waar ging het vorige keer fout?

Uit pure wanhoop ga ik digitaal op zoek naar voetbalpoules. Ik struikel over de vele varianten: www.voetbalpoule.nl, www.voetbalpool.net, www.ekpoultje.nl etc etc. Als ik nu in elke poule een andere winnaar invul moet ik toch wel ergens goed zitten. Na 3 uur zie ik scheel van alle mogelijke uitslagen. Ik weet precies wie in welke poule zit maar ik heb geen flauw idee meer waar ik wat heb voorspeld. Waar is de tijd dat we 1 A4tje in moesten vullen en alles nog met pen en papier werd bijgehouden?

Uitgeput door alle poules check ik mijn mail en zie ik dat Hyves me iets wil vertellen. Namelijk wat al mijn vrienden hebben voorspeld. Via de Hyves – Telegraaf poule speel je tegen al je Hyves vrienden. Of tegen welke Hyvces groep je maar wilt. Ik ben gelijk weer op mijn gemak. Het oude gevoel van samen met bekenden voorspellingen doen is terug. Voetbalpoule 2.0 en het voelt als vanouds.

Na een half jaar Hyves-moe geweest te zijn ga ik vanaf 7 juni weer elke dag even inloggen. De mails zet ik alvast klaar om vrienden te wijzen op hun slechte voorspellingen. Alhoewel, de kans is groter dat ik me digitaal ga verschuilen achter de grilligheid van een groot toernooi. In een vlaag van verstandsverbijstering is Duitsland bij mij winnaar geworden. Ik kijk nu al uit naar 2010.