Webinar e-commerce: 7 CRO tips

E-commerce Consultant Gijs Bitter schuift op 1 juni 2021 aan om een webinar over 7 belangrijke CRO tips te geven. Wat win je met conversie optimalisatie? Simpel gezegd: een betere online omgeving, meer conversie en een prettige User Experience. Maar naast dat je jouw klanten gelukkiger maakt doordat ze vlot en gemakkelijk kunnen navigeren op jouw website, wat leidt tot betere resultaten voor jouw organisatie, wil je natuurlijk weten hoe je dat voor elkaar krijgt. Inschrijvingen zijn gesloten.

Inschrijven

Waarom is CRO belangrijk?

Je wilt vanzelfsprekend dat zoveel mogelijk bezoekers overgaan tot een aankoop, zodat jouw conversieratio stijgt. Waarom heb je momenteel een lagere ratio dan je zou willen? Waar komt dat door? En wat moet je doen om het te verbeteren?

Daarnaast is het optimaliseren van jouw algemene omgeving ook een belangrijk punt. Denk hierbij aan technische belemmeringen oplossen. Of formulieren die niet getoond worden zichtbaar maken. Door naar data te kijken kunnen dit soort (kleine) dingen opgelost worden.

In ons webinar vertellen we waarom je hier echt mee aan de slag moet, want geloof ons nou maar, wanneer jouw website hetzelfde blijft wordt die conversieratio er niet beter op.

Waarom is CRO belangrijk?

Het begint met data, we noemden het net al als voorbeeld. Aan de hand van relevante data ontdek je waar de pijnpunten liggen. Gijs gaat het in dit webinar onder andere hebben over effectief naar data kijken en deze gegevens analyseren zodat je beter weet wat jouw doelgroep wilt.

Maar soms wil je gewoon je conversie verhogen zonder dat er aanleiding toe is vanuit jouw data. Dan speel je in op emotie en intuïtie. Klinkt interessant, toch?

Wat een goed middel is om in te zetten is productfotografie. En dan niet zomaar een afbeelding waarbij een model de bezoeker van jouw website in de ogen aankijkt. Laat een model eens de kant op kijken van een CTA button waarvan je wilt dat jouw (potentiële) klant erop klikt. Wedden dat dit werkt. 

Over onder andere bovenstaande onderwerpen vertelt Gijs je graag meer. Eveneens als over pain of payment. Wat dat is? Nou, mensen vinden het niet leuk om te betalen. Maar deze term houdt zoveel meer in dan het niet uit willen geven van geld. We verklappen nu nog niet wat hier allemaal onder valt.

01 juni 2021 om 14.00 uur

Webinar: 7 CRO tips

Gijs maakte zijn start bij Redkiwi op Support, zo’n 10 jaar geleden. Spoedig na in dienst te zijn getreden specialiseerde hij zich in Magento en E-commerce. Gijs is Adobe Certified Expert en houdt zich graag bezig met consultancy. Samen met zijn team vertaalt hij de wensen van onze klanten naar strategische oplossingen. Waarom hij hier zo van geniet? Omdat hij daardoor samen met de klant verder kan groeien. Gijs maakt geen valse beloftes maar werkt mee aan de digitale ontwikkeling van jouw e-commerce platform!

Wil je meer leren over CRO? Ben je benieuwd naar de expertise en kennis die Gijs ter digitale tafel brengt? Inschrijvingen zijn gesloten.