Boskalis (DIA nominatie)

Koninklijke Boskalis Westminster (lees: Boskalis) is een toonaangevende expert op het gebied van baggeren en maritieme dienstverlening. Met een stevige AEX notering geen kleine jongen. Ze vroegen Redkiwi om hun strategie te vertalen naar een nieuwe website.

Lees verder

Creating new horizons

De vraag

De oude website sloot niet meer aan bij het bedrijf. Een website waarmee we meer (potentiële) klanten kunnen bedienen!

De uitdaging

De uitdaging lag met name in het uittekenen van de doelgroepen door middel van persona's, het gehele proces en de customer journey die daarbij hoort.

Creating new horizons

Het doel

Boskalis is een internationaal opererende organisatie welke actief is in verscheidene gebieden. Van nature een baggerbedrijf, maar inmiddels ook actief in sleep- en bergingsactiviteiten en de offshore industrie. Door overnames van diverse bedrijven is het bedrijf continu aan het veranderen en dient de nieuwe website deze dynamiek goed weer te geven. Daarbij komt een nieuwe strategie “Creating New Horizons” welke op een juiste manier vertaald moest worden naar een nieuwe corporate website.

Randvoorwaarde voor Boskalis is een naadloze integratie met hun press release software, zodat persberichten volgens compliance richtlijnen vrijwel gelijktijdig op verschillende media verschijnen.

Concept & Design

‘Creating New Horizons’ was inspiratie voor ons team om een concept & design te ontwikkelen dat aansluit bij deze brede blik op de toekomst. Grote foto’s, sterk font, video en een ruime opzet kenmerken het ontwerp. Voor het beeldmateriaal is waar mogelijk steeds gekozen voor beeld met een horizon erop om het concept te versterken. De dynamiek van het bedrijf komt tot leven door video en animaties, welke zorgen voor een sterke beleving.

Techniek

Er is een directe koppeling gerealiseerd met Nasdaq voor news en press releases, om zodoende nieuwe persberichten in meerder talen direct op de site te laten verschijnen en daarmee te voldoen aan de compliance guidelines.

Verder is vrijwel alle content opgeslagen in een Solr index database. Dit zorgt ervoor dat zoekresultaten snel in beeld komen en er meerdere filters kunnen worden gebruikt bij het zoeken. Deze technologie wordt ook toegepast bij overzichtspagina’s van bijvoorbeeld projecten of vloten. De complexe site is hierdoor snel en volledig dynamisch.

Er moest af en toe flink gebaggerd worden om de doorgang tussen de wensen en technische mogelijkheden te verdiepen en verbreden.

Catherina Bostantzis

Projectmanager bij Redkiwi

Blueprint

De corporate website dient als blueprint voor specifieke bedrijfsonderdelen of landen van Boskalis. Deze krijgen de mogelijkheid om op basis van de bestaande content en zelf toe te voegen content een volledig zelfstandige site te realiseren.

Het beheer van de site is voor Boskalis vele malen makkelijker geworden. De website is ontwikkeld in het Enterprise Open Source CMS TYPO3 en biedt Boskalis een overzichtelijke interface.