Creating New Horizons

Koninklijke Boskalis Westminster (lees: Boskalis) is een toonaangevende expert op het gebied van baggeren en maritieme dienstverlening. Met een stevige AEX notering geen kleine jongen. Ze vroegen Redkiwi om hun strategie te vertalen naar een nieuwe website.

  • Boskalis

    Corporate website, TYPO3

  • Wat hebben we gedaan?

    Strategie, Concept, Design, Development, Hosting & Support

Het doel

Boskalis is een internationaal opererende organisatie welke actief is in verscheidene gebieden. Van nature een baggerbedrijf, maar inmiddels ook actief in sleep- en bergingsactiviteiten en de offshore industrie. Door overnames van diverse bedrijven is het bedrijf continu aan het veranderen en dient de nieuwe website deze dynamiek goed weer te geven. Daarbij komt een nieuwe strategie “Creating New Horizons” welke op een juiste manier vertaald moest worden naar een nieuwe corporate website.

Randvoorwaarde voor Boskalis is een naadloze integratie met hun press release software, zodat persberichten volgens compliance richtlijnen vrijwel gelijktijdig op verschillende media verschijnen.

Concept & Design

‘Creating New Horizons’ was inspiratie voor ons team om een concept & design te ontwikkelen dat aansluit bij deze brede blik op de toekomst. Grote foto’s, sterk font, video en een ruime opzet kenmerken het ontwerp. Voor het beeldmateriaal is waar mogelijk steeds gekozen voor beeld met een horizon erop om het concept te versterken. De dynamiek van het bedrijf komt tot leven door video en animaties, welke zorgen voor een sterke beleving.

Er moest af en toe flink gebaggerd worden om de doorgang tussen de wensen en technische mogelijkheden te verdiepen en verbreden.
Catherina Bostantzis - Projectmanager Redkiwi
Catherina Bostantzis
Een intensieve samenwerking tussen het Redkiwi en Boskalis team, waarbij er af en toe flink gebaggerd moest worden om de doorgang tussen de wensen en technische mogelijkheden te verdiepen en verbreden. Een resultaat waar we allemaal heel erg trots op zijn! Catherina Bostantzis - Projectmanager

Techniek

Er is een directe koppeling gerealiseerd met Nasdaq voor news en press releases, om zodoende nieuwe persberichten in meerder talen direct op de site te laten verschijnen en daarmee te voldoen aan de compliance guidelines.

Verder is vrijwel alle content opgeslagen in een Solr index database. Dit zorgt ervoor dat zoekresultaten snel in beeld komen en er meerdere filters kunnen worden gebruikt bij het zoeken. Deze technologie wordt ook toegepast bij overzichtspagina’s van bijvoorbeeld projecten of vloten. De complexe site is hierdoor snel en volledig dynamisch.

Blueprint

De corporate website dient als blueprint voor specifieke bedrijfsonderdelen of landen van Boskalis. Deze krijgen de mogelijkheid om op basis van de bestaande content en zelf toe te voegen content een volledig zelfstandige site te realiseren.

Het beheer van de site is voor Boskalis vele malen makkelijker geworden. De website is ontwikkeld in het Enterprise Open Source CMS TYPO3 en biedt Boskalis een overzichtelijke interface.

DIA Nominee

Boskalis is genomineerd voor een DIA (Dutch Interactive Award), categorie corporate.

Lees meer

Deel deze case

Erik staat voor je klaar!

Ready to create digital impact? Deel jouw uitdaging!

Erik Mikx (Digital consultant)

info@redkiwi.nl
010 - 281 96 33

Stuur Erik een bericht

Of laat je terugbellen

Erik belt jou!

  • Wij gebruiken deze gegevens alleen om contact met je op te nemen, niet voor advertentiedoeleinden. De gegevens worden maximaal 3 maanden bewaard.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een berichtje:

  • Wij gebruiken deze gegevens alleen om contact met je op te nemen, niet voor advertentiedoeleinden. De gegevens worden maximaal 3 maanden bewaard.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.