Dutchbone
a place to warm
your soul

Wild at heart

E-commerce is een speciale tak van sport: resultaatgericht, analytisch én creatief. Maar, inmiddels een koud kunstje voor ons geworden omdat Zuiver Group en Redkiwi nu al voor de derde keer een webshop samen bouwen. Dutchbone is een label van Zuiver Group die door een herpositionering een rebranding traject is ondergaan. Daar hoort een nieuwe webshop bij! Het resultaat? Een inspirerende webshop die bijdraagt aan de merkbouw van dit prachtige merk. Speciaal voor de verhalenvertellers, avonturiers en de wild at heart.

Een digitale vertaling van het merk.

Nadat Dutchbone zelf de design directions had gepresenteerd, gingen onze digital consultant en ux-designer aan de slag. Zo werd de brand story doorvertaald naar een digitaal ontwerp. En niet de minste natuurlijk, maar met oog op conversie. Niet geheel onbelangrijk bij een webshop. Aan de hand van wireframes werd gefocust op functionaliteit, flow en contentelementen  om een goede customer journey te garanderen. Met de wireframes en de design direction op zak werd het Visual Design gerealiseerd. Dutchbone heeft een vintage uitstraling in een modern jasje, met een knipoog naar de jaren ‘50, ‘60 en ‘70.

Perfectly imperfect like you would find in nature, and just as in nature Dutchbone is all about raw, real living.

Retail is in the detail.

De productpagina is, naast checkout, misschien wel de belangrijkste pagina van een webshop. In het merkverhaal van Dutchbone, ligt de nadruk op beeld en dat zie je ook goed terug op de productpagina. Aan de hand van speciale vormpjes, ervaart de gebruiker alsof hij binnenkijkt bij mensen in plaats van naar een simpele productpagina kijkt. De productpagina’s zijn ook zo ontwikkeld op mobiel dat de afbeelding standaard in beeld blijft in plaats van overschaduwd wordt door productinformatie.

Chic, die gecentraliseerde techniek.

De webshop is gebouwd met de razendsnelle Magento Hyvä-techniek. Om gebruik te maken van de schaalbaarheid van de andere twee labels, zijn veel features hergebruikt. Aan de achterkant is ook zoveel mogelijk gecentraliseerd. De 3 labels van Zuiver Group zijn namelijk ondergebracht onder één installatie: dat betekent één techniek, één server en één orderkanaal. Naast dat het kosten bespaart, is het ook heel efficiënt. Als artikelen worden verrijkt, gebeurt dit gelijk voor de 3 thema’s.

"

Een samenwerking met Redkiwi gaat verder dan het uitzetten van een verzoek voor een nieuwe website. Ze denken mee op het gebied van schaalbaarheid en groei en laat duidelijk zien welke rol zij kunnen spelen binnen de groeiambities van Zuiver group.”

Maarten Dubbelman

Head of Digital Marketing Zuiver

Volgende case

Babboe

Binnen drie maanden hebben we samen de e-commerce omgeving voor vijf landen ‘vanaf scratch’ opgebouwd en het volledige bestelproces opnieuw uitgedacht.