NRC Webwinkel

NRC Handelsblad is een begrip in Nederland. De kwaliteitskrant biedt echter veel meer dan het laatste nieuws. De webwinkel van de NRC sluit naadloos aan bij de behoeften en interesses van de NRC-doelgroep. Redkiwi ontwikkelde de nieuwe webshop: een shop die makkelijk zelf te beheren is en die zorgt voor veel terugkerende bezoekers.

390% meer nieuwsbrief inschrijvingen
16% meer conversie
18% meer pagina's bezocht
Bekijk de website
Lees verder

Van complexiteit naar eenvoud

De vraag

De oude website sloot niet meer aan bij het bedrijf. Een website waarmee we meer (potentiële) klanten kunnen bedienen!

De uitdaging

De uitdaging lag met name in het uittekenen van de doelgroepen door middel van persona's, het gehele proces en de customer journey die daarbij hoort.

Design: gericht op

Terugkerende bezoekers

De NRC richt zich op een gemiddeld iets oudere, welgestelde vaste achterban. De webshop geeft daarom een rustig beeld, terwijl er wel ruimte is voor veel informatie. Om de webshop extra overzichtelijk en gebruiksvriendelijk te maken, hebben specifieke productgroepen verschillende lay-outs.

Techniek

Koppelingen en 100% geautomatiseerd fulfilment

Het productassortiment van de NRC webwinkel is breed: wijnen, reizen, maar ook theaterkaartjes, boeken, e-boeken, enzovoorts. Om alle producten in de shop te tonen, hebben we een aantal koppelingen gemaakt met externe databases. De verschillende productgroepen hebben allemaal een ander fulfilmentproces. Na iedere bestelling zorgt de fulfilmentpartij waarmee gekoppeld is – bijvoorbeeld het Centraal Boekhuis, een wijnleverancier, of een reisbureau – meteen voor de verwerking.

Een webshop gericht op een specifieke doelgroep. En dat levert op.

Redkiwi

Full service digital agency

Magento Enterprise

We hebben de NRC webwinkel gebouwd in Magento Enterprise. Dat is bijzonder, want meestal bouwen we webshops voor onze klanten in Magento Community. Magento Community is een bijzonder stevig platform met veel functionaliteiten. Voor een grote webwinkel als NRC biedt de Enterprise editie echter net even een aantal mooie en uitgebreidere extra’s.