NRC Webwinkel

NRC Handelsblad is een begrip in Nederland. De kwaliteitskrant biedt echter veel meer dan het laatste nieuws. De webwinkel van de NRC sluit naadloos aan bij de behoeften en interesses van de NRC-doelgroep. Redkiwi ontwikkelde de nieuwe webshop: een shop die makkelijk zelf te beheren is en die zorgt voor veel terugkerende bezoekers.

  • NRC Webwinkel

    Corporate webshop, Magento Enterprise

  • Wat hebben we gedaan?

    Design, Development

Design: gericht op terugkerende bezoekers

De NRC richt zich op een gemiddeld iets oudere, welgestelde vaste achterban. De webshop geeft daarom een rustig beeld, terwijl er wel ruimte is voor veel informatie. Om de webshop extra overzichtelijk en gebruiksvriendelijk te maken, hebben specifieke productgroepen verschillende lay-outs.

Techniek: koppelingen en 100% geautomatiseerd fulfilment

Het productassortiment van de NRC webwinkel is breed: wijnen, reizen, maar ook theaterkaartjes, boeken, e-boeken, enzovoorts. Om alle producten in de shop te tonen, hebben we een aantal koppelingen gemaakt met externe databases. De verschillende productgroepen hebben allemaal een ander fulfilmentproces. Na iedere bestelling zorgt de fulfilmentpartij waarmee gekoppeld is – bijvoorbeeld het Centraal Boekhuis, een wijnleverancier, of een reisbureau – meteen voor de verwerking.

Een webshop gericht op een specifieke doelgroep. En dat levert op.

Magento Enterprise

We hebben de NRC webwinkel gebouwd in Magento Enterprise. Dat is bijzonder, want meestal bouwen we webites voor klanten in Magento Community. Magento Community is een bijzonder stevig platform met veel functionaliteiten. Voor een grote webwinkel als NRC biedt de Enterprise editie echter net even een aantal mooie en uitgebreidere extra’s.

Deel deze case

Erik staat voor je klaar!

Ready to create digital impact? Deel jouw uitdaging!

Erik Mikx (Digital consultant)

info@redkiwi.nl
010 - 281 96 33

Stuur Erik een bericht

Of laat je terugbellen

Erik belt jou!

  • Wij gebruiken deze gegevens alleen om contact met je op te nemen, niet voor advertentiedoeleinden. De gegevens worden maximaal 3 maanden bewaard.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een berichtje:

  • Wij gebruiken deze gegevens alleen om contact met je op te nemen, niet voor advertentiedoeleinden. De gegevens worden maximaal 3 maanden bewaard.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.