Wereldwijde impact maken voor Orange Cyberdefense

Cybersec-unity

10 landen, 53 social media kanalen, één consistente merkervaring. Uitdagend is zacht uitgedrukt. Hoe organiseer je je social media als je gaat rebranden –  maar een consistente merkbeleving met de mogelijkheid tot lokale impact vereist wordt. In september 2019 startte het rebranding traject en in maart 2020 was de deadline. Dat gaan we regelen!

1 Merk. 10 Landen. 53 kanalen. Wereldwijd.

In 2019 nam Telecomprovider Orange SecureData en SecureLink over en gingen zij verder onder de naam Orange Cyberdefense. Deze rebranding moest op elke laag worden doorgevoerd: van kantoren tot pennen en van website tot social media. We hadden 53 kanalen, beheerd door marketeers in België, China, Denemarken, Duitsland, Noorwegen, Nederland, Zweden, het VK, Zuid-Afrika en Frankrijk.

De grote migratie

LinkedIn is het belangrijkste kanaal voor Orange Cyberdefense. Door middel van één global page profiteer je van schaalgrootte, je hebt alle data op een plek en je kunt je advertising budget op één plek inzetten. Uiteraard kun je per land specifiek targeten op doelgroep, waardoor marketeers in hun eigen taal blijven posten. Op LinkedIn kreeg de nieuwe Global-pagina een opmaak volgens de nieuwe guidelines van Orange.

De andere social media kanalen hebben geen optie voor een global-page. Op deze platforms is voor een uniforme accountnaam per land gehanteerd, met strakke content-guidelines. ‘’Om deze grote migratie door te voeren, is medewerking van de platforms nodig. Lisanne: “Daar hadden we Redkiwi echt bij nodig. Ze hebben de contacten om het allemaal geregeld te krijgen”. Strategie is de eerste stap, maar de executie moet ook goed uitgevoerd worden. Na de migratie hebben de marketeers uit Benelux een train de trainer workshop gegeven over het gebruik van de ontwikkelde templates en organisch targeten. Deze kennis wordt dan weer doorgegeven naar collega’s in zeven andere landen.

Van strategie naar implementatie

Gekozen is een centraal gecoördineerde structuur, waarbij Global de guidelines uitzet, maar daarbinnen vrijheid is voor de afzonderlijke landen. Lokale marketeers kennen eigen culturele verschillen het best.

Brand loaded design system voor consistentie & efficientie

"

Campagnes worden nu netjes op global-niveau uitgerold. Per land heb je de keuze mee te doen of niet. Als marketeers kun je zo ook op elkaars succes meeliften: zo zitten er in België vier marketeers maar in Noorwegen één. Als je niet telkens opnieuw het wiel hoeft uit te vinden, scheelt dat veel tijd. ‘’We hebben nu een grote lokale impact, maar de uitstraling van een grote corporate. Dat is precies wat we wilden.’’

Lisanne Meerkerk

Head of Global Marketing Campaigns

We are a Black, White & Orange global company

Talking about impact...

... om de nieuwe identiteit lading te geven hebben we in samenwerking een corporate video en het onderzoeksrapport Security Navigator gepubliceerd.

Volgende case

HTM

Binnen 5 maanden een corporate website, een compleet nieuw platform met reisplanner, actuele lijninfo, storingsmeldingen en informatie over vervoerbewijzen.