Orange Equipment

Orange Equipment heeft als één van de eerste de stap durven maken om kapitaalgoederen uitsluitend online aan te bieden. Het idee was eenvoudig: kwaliteit werkplaatsapparatuur zo goedkoop mogelijk bij het garagebedrijf krijgen. Zij bieden hefbruggen, bandenwisselmachines en balanceermachines 30% goedkoper aan dan andere leveranciers zonder concessies te doen aan kwaliteit, service of informatievoorziening.

250% meer groei dan begroot
1.000.000 verwachte jaaromzet
Lees verder

Slimmer werkplaatsapparatuur bestellen

De vraag

Om het vertrouwen van de klant te winnen had direct vanaf de start een goede, betrouwbare webshop de hoogste prioriteit.

De uitdaging

Een nieuwe onderneming, in een conservatieve markt en als goedkopere leverancier een vreemde eend in de bijt. Hoe laten wij zien dat Orange Equipment de professionele leverancier is waar je slim werkplaatapparatuur besteld.

Voordelig door slim te zijn

Create

Orange Equipment maakt het mogelijk om voordelig professionele werkplaatsapparatuur te bestellen. Zij bieden hefbruggen, bandenwisselmachines en balanceermachines 30% goedkoper aan dan andere leveranciers zonder concessies te doen aan kwaliteit, service of informatievoorziening.

Zij hebben met de webshop als één van de eerste de stap durven maken om kapitaalgoederen uitsluitend online aan te bieden. Het idee was eenvoudig: kwaliteit werkplaatsapparatuur zo goedkoop mogelijk bij het garagebedrijf krijgen. Bij het aanschaffen van kapitaalgoederen zoals hefbruggen en balanceermachines is vertrouwen van de klant essentieel. Orange Equipment levert goede apparatuur én service tegen een zo laag mogelijke prijs. De reden dat zij de kosten laag kunnen houden zijn, naast snijden in kosten voor een vertegenwoordiger; scherp gecalculeerde verkoopprijzen, levering direct uit fabriek, 3 jaar fabrieksgarantie én een ‘Service op locatie’ partner. Daarnaast geschieden de betalingen uitsluitend vooraf, middels IDeal of pinbetaling bij levering. Alles is erop gericht om hefbruggen, bandenwisselmachines en balanceermachines zo slim mogelijk bij de eindgebruiker te brengen. 

Bouwen aan vertrouwen

Digital

Om het vertrouwen van de klant te winnen had een goede webshop de hoogste prioriteit. Redkiwi ontwikkelde de webshop in Magento 2 Open source. De reviews en referenties dragen bij aan de betrouwbaarheid. Evenals de livechat en het bel-mij-terug formulier. Op de productpagina vind je van alle apparatuur duidelijke informatie en mooie afbeeldingen. De bestelprocedure is clean & overzichtelijk en er worden opties geboden om accessoires bij te voegen. De webshop draait op onze servers, geoptimaliseerd specifiek voor Magento 2 hosting. Het vergroten van de online zichtbaarheid vindt plaats via Google Adwords. Zowel via Google Shopping als remarketing en tekstadvertenties. De automotivebranche is een relatief conservatieve markt, daarom is offline zichtbaarheid relevant en adverteert Orange Equipment geregeld in de vakbladen.

Een resultaat met

Impact

Orange Equipment is ervan overtuigd dat ze genoeg online en offline middelen inzetten om de klant vertrouwen in hen en het product te geven. En dat blijkt, de verkoopcijfers overtroffen direct de verwachting en het bedrijf is in haar korte bestaan van vier maanden al zeer succesvol. De beoogde omzet is met 250% overtroffen in het eerste kwartaal. De bezoekersaantallen stijgen maandelijks. De jaaromzet wordt geschat op € 1.000.000,- binnen 2 jaar en Orange Equipment verwacht in diezelfde tijd in 3 tot 5 landen actief te zijn.