Protix

Een Nederlands bedrijf die de voedselketen rond maakt. Niet voor niets opende ZKH koning Willem-Alexander, samen met minister Carola Schouten van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit, de insectenkwekerij in Bergen op zoom. Een case om trots op te zijn!

Lees verder

Food in balance with nature

De vraag

Het ontwikkelen van een internationaal visitekaartje die de groei, ambitie en het verhaal van Protix weergeeft.

De uitdaging

Protix is duurzaam. De uitdaging is om ook het digitale landschap te verduurzamen. Door middel van elementen die herbruikbaar zijn en die met elkaar kunnen worden gekoppeld.

Protix

Create

Insecten zijn hét ingrediënt van de toekomst. Dat is waar Protix in gelooft. Met high-tech oplossingen, kunstmatige intelligentie, genetische verbeteringsprogramma’s en robotica brengt Protix het voedselsysteem weer in balans met de natuur. Ze veroveren niet alleen Nederland, maar Protix staat wereldwijd bekend als marktleider in de insectenkweek. Een uniek, vernieuwend bedrijf dat vroeg om een dito website.

Intuïtieve navigatiestructuur

Digital

Protix wil graag een volgende stap maken. Dat betekende een corporate website die de juiste professionaliteit uitstraalt. Ondanks dat het een zeer technisch en industrieel bedrijf is, vindt Protix het belangrijk om een inhoudelijk verhaal te vertellen. Dus: wat is hun geschiedenis, wat zijn hun waarden, doelen en welke producten leveren ze?

De website is hét visitekaartje voor het bedrijf. Het design straalt de volgende thema’s uit: duurzaamheid, fris, helder, zelfverzekerd en modern. Daarnaast is er op de website veel gebruikgemaakt van rustige, natuurlijke kleuren. En omdat Protix internationaal opereert, is de website Engelstalig.

De site heeft een zeer intuïtieve navigatiestructuur. De navigatie is namelijk gebaseerd op drie ingangen en door middel van anchors zijn verschillende elementen aan elkaar gekoppeld. Kortom: er zit veel beweging in de backend! Wat ook een bijzonder element is, is de footer. Ook hierin vind je het menu, zodat je – waar je ook bent – je weg kan vinden.

Duurzame voedselketen

Impact

Protix is een jong bedrijf dat in 2009 is opgericht door Kees Aarts. Ze produceren hoogwaardige eiwitten die gemaakt zijn van insecten, met name van de larven van de zwarte soldaatvlieg. Deze eiwitten worden gebruikt in vis- en veevoer en vervangen dierlijke eiwitten en soja die veelal afkomstig zijn van de andere kant van de wereld. Daarmee draagt Protix een steentje bij aan een duurzame voedselketen. Een prachtig verhaal dat op de juiste manier verteld moest worden in de Protix Journey!

Met de heldere design items rondom producten en concepten zijn we in staat ons verhaal goed neer te zetten in een toekomstbestendig design.

Jaco Jansen

Product Engineer Protix