Smit Lamnalco

Redkiwi heeft mooie klanten binnen de offshore branche. “Via collega-bedrijven hadden wij positieve berichten gehoord, Redkiwi begrijpt goed wat wij doen. De approach van het team was erg prettig en het hele proces is heel natuurlijk verlopen” aldus Jeroen Oudshoorn – Business Development Director – over het project van Smit Lamnalco.

Lees verder

Dedicated to the extreme

De vraag

De oude website sloot niet meer aan bij het bedrijf. Een website waarmee we meer (potentiële) klanten kunnen bedienen!

De uitdaging

De uitdaging lag met name in het uittekenen van de doelgroepen door middel van persona's, het gehele proces en de customer journey die daarbij hoort.

Dedicated to the extreme

Create

De opdracht was duidelijk: Ontwikkel een moderne, eenvoudige bedrijfswebsite welke de nieuwe positionering en het communicatie-thema – “DEDICATED TO THE EXTREME” – ondersteunt en versterkt! Smit Lamnalco heeft een grote, wereldwijde maritieme expertise en is gespecialiseerd om te opereren in complexe omstandigheden. Van oudsher is het bedrijf en de industrie gewend te communiceren door de ‘schepen’ centraal te stellen. De nieuwe positionering focust zich op de mensen en de beleving en secundair op de schepen.

De verouderde website straalde dit niet voldoende uit en gaf niet weer waar zij voor staan. Het was tijd voor een nieuwe, krachtige koers. Met de nieuwe website moest het merk Smit Lamnalco worden versterkt. De klant had zonder marketingteam behoefte aan een website die staat en die, zonder veel input, het hele verhaal vertelt.

Veel beeld, weinig tekst

Digital

Redkiwi verzorgde voor dit project op voorhand het concept. Tijdens de werksessies werd duidelijk hoe het design opgezet moest worden. Een randvoorwaarde hierbij was veel beeld, weinig tekst. De hele site is volledig intern gebouwd door Redkiwi, zowel het design, de front-end als de back-end. De uitdaging zat hem in de usability voor de klant. De site zal in verschillende talen live gaan. De front-end voor de Arabische site is volledig van rechts naar links gebouwd. Hierbij staat het bedrijfslogo, menu, scroll down en de tekst in spiegelbeeld ten opzichte van de sites in andere talen.

De toegankelijke back-end maakt de site zeer goed beheersbaar. Met een relatief klein budget en weinig bouwuren is er een zeer uitgebreide website gebouwd die het hele verhaal van Smit Lamnalco vertelt. Oudshoorn onderschrijft dat “Wij zijn over het hele project erg tevreden. De content en de tijdsplanning van het project werden goed gemanaged. Van begin tot eind waren er heldere afspraken gemaakt en de communicatie vanuit de projectmanager van Redkiwi was duidelijk.”

Het is erg goed geweest voor Smit Lamnalco, wij zijn erg tevreden zo simpel is het.

Jeroen Oudshoorn

Business Development Director bij Smit Lamnalco
Het resultaat

Impact

Deze branding-website is opvallend anders dan die van hun concurrenten, hierdoor valt de site binnen de branche enorm op. De zeer snelle website draagt bij aan het imago van Smit Lamnalco. De wereldwijde maritieme expertise en de menselijke kant van het bedrijf wordt duidelijk overgebracht. Voor de pers, investeerders, partners en potentieel nieuwe medewerkers is dit worldwide-leading opererende imago van ongekende waarde. Uiteindelijk gaat het niet om de indrukwekkende schepen, machines en statistieken, maar om de werkzaamheden van de medewerkers. Zij bepalen het succes en maken het verschil, ook bij deze branding-website. “De markt heeft positief en enthousiast gereageerd op de opfrisbeurt. Het is erg goed geweest voor Smit Lamnalco, wij zijn erg tevreden zo simpel is het.” aldus Jeroen Oudshoorn.