TW Steel

TW Steel is bekend van de stijlvolle grote horloges. Achter TW Steel zit een mooi verhaal en daar past natuurlijk ook een mooie website bij. Precies daarvoor kwam TW Steel bij Redkiwi: voor een website en webshop in een.

  • TW Steel

    Webshop, Magento

  • Wat hebben we gedaan?

    Design, Development

It's not a watch, it's a statement

In 2005 geleden zagen Ton en Jordy Cobelens, vader en zoon, een gat in de markt: grote stijlvolle horloges. Ton kwam uit de reclamewereld en Jordy had een DJ-winkel in Zaandam, dus ja… het was een opmerkzaam plan. Maar: zo gezegd, zo gedaan. Ton ontwierp een aantal horloges en Jordy bood ze aan in zijn winkel. Binnen no time waren ze verkocht. Al snel bood Jordy in zijn winkel steeds minder DJ-artikelen aan en steeds meer horloges. Zo ontwikkelde TW Steel zich binnen tien jaar wereldwjd tot een bekend merk. De horloges worden inmiddels verkocht in meer dan honderd landen.

De opdracht

Bijzonder aan dit project is dat TW Steel om een website en webshop in een vroeg. Het geheel moest een look&feel krijgen die precies past bij de horloges: clean, fris en stoer, zonder ingewikkelde dingen. Belangrijk was dat de site-shopcombinatie makkelijk te beheren en makkelijk te navigeren moet zijn.

TW Steel kan eenvoudig zelf mooie contentpagina’s maken in Magento.

Een website en webshop in één

Voor TW Steel hebben we allereerst een websitedeel opgezet in Magento. Dat is redelijk uitzonderlijk, want Magento is eigenlijk een platform voor webshops en niet voor websites. Maar: we denken in mogelijkheden en niet in obstakels, dus we hebben voor TW Steel speciaal een module aan Magento toegevoegd waardoor er nu een contentdeel is dat net zo makkelijk te beheren is als een WordPress site. Via een aantal verschillende content templates kan TW Steel eenvoudig zelf echt mooie contentpagina’s maken. Op de site zie je dit terug aan de paginabrede sfeerbeelden. Natuurlijk zie je ook de kwaliteit die Magento biedt voor websites terug in het geheel. De webshop is eenvoudig te beheren en voor bezoekers: eenvoudig te navigeren.

Op de millimeter

Om de website extra gebruiksvriendelijk te maken, kunnen bezoekers bij het zoeken naar hun aanstaande lievelingshorloge in de Watch Selector onder andere filteren op kleur, diameter en mechanisme.

Nog meer custom onderdelen

TW Steel levert vanuit 3 warehouses aan de hele wereld. Daarom hebben we verschillende shops gerealiseerd voor .us, voor .eu. en voor .aa (Australie en een deel van Azie). Als bezoeker wordt je op basis van IP-adres automatisch doorgeleid naar de juiste store. Dit hebben we gedaan omdat elke store aparte currency heeft. Voor wie geen horloge online wil bestellen, heeft de shop een store locator. Deze module zit helaas niet standaard in Magento, dus deze hebben we zelf gebouwd.

360 e-commerce

TW Steel hebben wij 360 e-commerce geïntegreerd. Dit is een e-commerce tracking plugin binnen Mailchimp waardoor TW Steel de effecten van e-mailmarketing kan meten vanuit de website. Als je de conversie van een e-mailcampagne kunt meten, kun je gaan segmenteren, bijvoorbeeld door met ‘follow-ups’ na aankopen te werken.

Proces

TW Steel over het proces: ‘Eerst hebben we met Jasper gezeten, hij is lekker eerlijk, ook als iets niet in het voordeel van Redkiwi is. Open communicatie, daar hadden we behoefte aan, dus het klikte helemaal. Tijdens het ontwerpproces konden we bij Davey, onze projectmanager, goed aangeven wat we wilden. Eigenzinnig als we zijn, hebben we zelf een deel van het ontwerp gemaakt. Daar kon Jan als designer dan weer mee verder. We hebben het hele project echt samen gedaan.’

Deel deze case

Erik staat voor je klaar!

Ready to create digital impact? Deel jouw uitdaging!

Erik Mikx (Digital consultant)

info@redkiwi.nl
010 - 281 96 33

Stuur Erik een bericht

Of laat je terugbellen

Erik belt jou!

  • Wij gebruiken deze gegevens alleen om contact met je op te nemen, niet voor advertentiedoeleinden. De gegevens worden maximaal 3 maanden bewaard.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een berichtje:

  • Wij gebruiken deze gegevens alleen om contact met je op te nemen, niet voor advertentiedoeleinden. De gegevens worden maximaal 3 maanden bewaard.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.