De nieuwe
webshop van
Zuiver op de
erezetel

Tomorrow’s design for
today’s interior

De schaalbaarheid van Magento

De tweede opdracht die wij van Zuiver Group ontvingen. Naast Bold Monkey, werd ons hier gevraagd om een inspirerende webshop die bijdraagt aan de merkbouw van Zuiver. Een plek waar je als bezoeker voornamelijk geprikkeld en geïnspireerd wordt. En geloof ons, dat word je. De grote uitdaging vanuit Zuiver.com: hoe schaalbaar is Magento?

Een back-end voor professionals.

Zuiver.com moest ondergebracht worden bij dezelfde installatie als die van Bold Monkey. Werken met verschillende labels kan uitdagend zijn: je moet support van beide merken onderbrengen; omdat ze allebei een andere doelgroep hebben ook andere talen. Daarnaast zijn meubels in meerdere uitgaven te bestellen, denk aan verschillende kleuren en maten. Dit totale pakket is niet mogelijk op Shopify, waardoor voor Magento is gekozen. En dit alles werkt als een raket: voorraad, levertijd, alles binnen no time.  laadt zo snel, dat je het niet eens doorhebt.

Hyvä-techniek.

De back-end staat, check. Maar, zoals besproken, moest het visueel een heel aantrekkelijke en fijne webshop zijn. Hierdoor moest een flinke branding-laag van widgets en mooie design elementen over de techniek - zonder in te leveren op de snelle laadtijden. Om aan deze eisen te voldoen, is voor de razendsnelle Magento Hyvä-techniek gekozen. Als gebruiker merk je niet dat een productpagina’s volledig opnieuw laadt als je voor een ander soort kleur of model kiest. Natuurlijk is deze website speciaal geoptimaliseerd voor zowel de desktop als mobiele gebruiker - wat nog best een uitdaging was omdat de standaard Magento-modules hier niet ingeladen konden worden.

Snelle checkout.

Redkiwi zou Redkiwi niet zijn zonder een volledige aanpak. We werken het graag tot in de puntjes uit, en betrekken de final checkout hier dus ook bij. Om sneller af te rekenen, zitten de labels in de invulvelden verwerkt en worden automatisch naar boven geplaatst wanneer er iets wordt ingevuld.

Resultaat

Afgelopen najaar is de nieuwe website gelanceerd en heeft sindsdien een mooie stijging van 40% gezien. De webshop staat nu twee weken en de eerste aankopen rolden gelijk binnen. Voorderest vertelt de pagina het verhaal van Zuiver.com zoals zij voor ogen hadden.

"

Een samenwerking met Redkiwi gaat verder dan het uitzetten van een verzoek voor een nieuwe website. Ze denken mee op het gebied van schaalbaarheid en groei en laat duidelijk zien welke rol zij kunnen spelen binnen de groeiambities van Zuiver group.”

Maarten Dubbelman

Head of Digital Marketing Zuiver

Volgende case

Orange Cyberdefense

10 landen, 53 social media kanalen, één consistente merkervaring.