Data: de kern van jouw succes

Ondanks dat marketing geen exacte wetenschap is, behandelen wij dit speelveld wel zo. Meten is natuurlijk weten en maakt het mogelijk gericht actie te ondernemen en de ROI van jouw inspanningen in kaart te brengen. Door data continu te analyseren kun je antwoord geven op fundamentele vragen om van je online marketing een succes te maken.

Single Source of Truth

Data kunnen analyseren is geweldig. Maar als je niet in één oogopslag kunt zien wat de diepere betekenis is, is alle inzet tevergeefs. Helaas zien we in de praktijk bij veel organisaties  losse bestanden rondzwerven met momentopnames van verschillende data. Dit resulteert tot onduidelijkheid. Daarom is een single source of truth nodig: een overzichtelijk dashboard. Iedereen binnen het bedrijf kan belangrijke zakelijke beslissingen nemen op basis van gegevens die voor iedereen toegankelijk zijn.  Iedereen op dezelfde golflengte. Voor ons heel normaal, maar voor veel bedrijven klinkt dit als muziek in de oren.

Wat levert een data strategie op?

De hamvraag van iedere strategie is natuurlijk wat het oplevert. Aangezien het lijstje met voordelen zo lang is, hebben we de meest belangrijke punten hieronder voor je opgesomd:

  • Eenvoudiger het management informeren op basis van realtime dashboards;
  • KPI's inzichtelijk maken voor het marketing team; alles op één plek;
  • Eenvoudiger beslissingen maken aan de hand van achterliggende data;
  • Verbeterde klantinzicht: gemakkelijker doelgroepen herkennen.

Het perfecte dashboard

Het is essentieel om ervoor te zorgen dat grote hoeveelheden cijfers eenvoudig te analyseren zijn, zodat iedereen in je organisatie snapt wat er speelt. Visualisatie van data helpt bij het herkennen van patronen en nemen van betere beslissingen. Duidelijkheid is van groot belang, maar daarmee is het nog niet klaar. Minstens zo belangrijk is het filteren van relevante hoofdzaken, aanbevelingen en specifieke actiepunten. Om alle relevante info te meten, weer te geven en analyseren is het belangrijk dat het dashboard uit twee facetten bestaat, namelijk managementinformatie en diepte/sturingsinformatie. Je geeft de huidige stand van zaken hoog over weer in de vorm van sturende rapporten en je zoomt ook per kanaal in met gedetailleerde informatie.

Om het overzicht in een dashboard op managementniveau te maken, start je met een overzicht van alle kanalen (data). Vervolgens plak je hier doelstellingen en KPI's aan vast. Deze geven je dan weer specifieke sturingsinformatie. Op basis van de gedetailleerde laag, kunnen in de toekomst belissingen aan de hand van data worden gemaakt. Het is dus belangrijk om na te denken welke vraagstukken intern spelen/belangrijk zijn. Zo kun je een zo relevant mogelijk dashboard inrichten.

Voorbeelden van diepte/sturingsinformatie

  • Gedetailleerde inzage in het verkeer vanuit verschillende kanalen;
  • Inzage in het websitegebruik van verschillende sectoren
  • Inzicht in de conversies (soft en hard)
  • Keywords waar op wordt gerankt (zowel jouw organisatie als de concurrentie)

Samen aan de slag

Misschien ben je zelf al begonnen met het verzamelen van gegevens. Maar het visualiseren van de data is een complexe aangelegenheid als je het goed wilt doen. Onze digital marketing kiwi's helpen je daar maar al te graag bij!

Vanaf het begin betrekken we je actief bij de uitvoering van jouw data strategie, zodat de resultaten hiervan snel toepasbaar zijn voor jouw organisatie. Met andere woorden: als we een dashboard maken, brengen we samen in kaart wat de pijlers, bepalende statistieken, zijn en hoe we deze het best kunnen weergegeven. Een plek met alle data. De kern van jouw succes!

Nieuwsbrief
iedere maand een kant-en-klaar kennispakketje!
Dankjewel voor jouw aanmelding. We hebben jouw aanvraag goed ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis tijdens jouw aanmelding. Probeer het opnieuw.