Resultaten boeken met performance based marketing

Performance based marketing draait om het verzamelen van data, zoals het aantal gegenereerde clicks, het aantal pagina bezoeken en/of bezoekers, het aantal downloads, et cetera. Het inzien van deze resultaten geeft nauwkeurige handvatten voor het optimaliseren van jouw bestaande advertenties en het creëren van succesvolle nieuwe campagnes.

Wat is performance based marketing?

Performance based marketing draait dus om meetbare resultaten, zowel het behalen als het in kaart brengen van deze resultaten. Om dit voor elkaar te krijgen zetten we vooral advertising campagnes in die zich specifiek richten op het genereren van leads en daarmee direct of indirect jouw omzet verhogen. Denk bijvoorbeeld aan:

  1. Een LinkedIn campagne waarin (bijvoorbeeld) jouw whitepaper gepromote wordt, die in ruil voor persoonlijke gegevens kan worden gedownload;
  2. Een LinkedIn leadgeneratie campagne waar Lead Forms voor gebruikt wordt;
  3. Een Facebook advertising campagne waarin jouw product of dienst wordt aangeboden, welke leidt naar een specifieke pagina op jouw website;
  4. Een e-mailmarketing campagne waarin je een aanvraagformulier deelt voor een (aanvullende) dienst

Hoe zet je performance based marketing in?

Ben je overtuigd en wil je aan de slag met performance based marketing? Dan raden we aan om voordat je gaat starten jouw doelen in kaart te brengen. Vind je dit lastig? Of weet je gewoonweg niet waar je moet beginnen? Dan helpen we je daar graag bij. We denken mee over jouw advertising strategie en daarnaast onder andere over de kanalen die je in gaat zetten, zoals bijvoorbeeld social media platformen, want ook daar valt veel te halen.


Wanneer je eenmaal aan de slag gaat met digital advertising en de performance van jouw campagnes wilt weten, brengen we alles voor je in kaart. Om een duidelijk beeld te schetsen van wat jouw campagnes doen en wat ze opleveren, maken we een dashboard. Hierin worden de effecten van jouw campagnes overzichtelijk weergegeven, bijvoorbeeld hoeveel leads er zijn gegenereerd, hoeveel aankopen er zijn gedaan en welke doelgroepen jouw campagnes hebben bereikt.


Nóg beter scoren!

Op basis van de beste resultaten adviseren we welke volgende stap jouw organisatie kan nemen om nog beter te scoren. Je wilt natuurlijk top performing advertising campagnes de wereld in sturen, toch? We kunnen ernaast zitten… maar die kans is klein.

Door inzicht te verkrijgen in wat wel werkt en wat niet werkt, bedenken en creëren we campagnes die nog beter presteren dan degene die al succesvol zijn. We laten ons inspireren om te optimaliseren, waardoor jouw performance based marketing blijft doorontwikkelen.


Wat voor content heb je nodig voor performance marketing?

Om een performance based advertising campagne op te zetten heb je content nodig. Wat voor type content hangt echter af van het type campagne. Zet je bijvoorbeeld een chatbot campagne in… dan heb je geen foto’s nodig. Op Google werk je alleen met keywords, dus ook daar is beeldmateriaal niet noodzakelijk. Maar ga je adverteren op Instagram of Facebook, dan heb je wel foto’s en vaak ook video’s nodig. Op LinkedIn verschilt het nog weleens, omdat je daar onder andere timeline advertenties (inclusief video) en chatbot advertenties hebt.


Creatieve en klantgerichte content

Doordat performance based marketing gericht is op meetbaarheid wordt het creatieve aspect van een advertising campagne nog weleens vergeten. Dat is zonde, want het is niet alleen leuk om creatief aan de slag te gaan, maar ook essentieel voor het succes van jouw campagnes. Je wilt namelijk content delen waar mensen enthousiast van worden, content wat blijft hangen (vanwege de juiste redenen) en content waardoor mensen actie ondernemen. Saaie, nietszeggende, strikt zakelijke content heeft over het algemeen niet het gewenste effect. Let er dus op dat jouw campagnes:


  • een krachtig thema hebben;
  • pakkende teksten hebben;
  • een duidelijke call-to-action bevatten;
  • goed gebruik maken van beeldmateriaal (indien van toepassing);
  • een creatieve invalshoek hanteren;
  • gericht zijn op jouw doelgroep.


De reden dat je adverteert is om potentiële klanten te bereiken. Richt je dus op jouw doelgroep, oftewel op jouw klanten. Dit doe je door naast service te bieden ook een unieke ervaring te bieden. Een ervaring die klanten alleen bij jouw organisatie ervaren. Investeer in naast het behalen van jouw doelstellingen ook in jouw bedrijfscultuur en de cultuur rondom jouw klanten. En tevens in het te weten komen van de behoeftes van jouw klanten om ze daarin te voorzien.

In 5 stappen resultaten behalen en meten door performance marketing in te zetten

Hoe bereik je jouw gewenste doelgroep? Wij raden advertising campagnes op zowel social media als in search engines aan. Wanneer je gebruik maakt van meerdere kanalen is een naadloze flow in al jouw uitingen belangrijk. Hoe wij jouw organisatie helpen met het laten vloeien van die flow? Volgens ons performance based marketing stappenplan natuurlijk!


Stap 1: Doelen in kaart brengen

Wat wil je bereiken? Waar wil je heen met jouw organisatie? Wil je jouw marktaandeel vergroten? Een nieuw product lanceren of misschien meer verkopen? Wil je een nieuwe service onder de aandacht brengen? Rebranden? Een nieuwe logo delen? De eerste stap is het ontdekken en in kaart brengen van jouw doelstellingen.


Stap 2: Een strategie en campagne bedenken

Hoe behalen we jouw doelen? Wat is daarvoor nodig? Tijdens deze stap bedenken we een advertising strategie zodat we jouw doelen kunnen realiseren. Ook bedenken we de campagne(s) die we gaan inzetten.

Tijdens het bedenken van de strategie kunnen we vaak al inschatten welke resultaten de campagne(s) gaan boeken.


Stap 3: Uitvoeren van de strategie en implementeren van de campagne

Onze specialist(en) bespreken samen met jouw team hoe we de strategie gaan uitvoeren. Als iedereen het met het plan eens is beginnen we met de implementatie van de campagne.


Stap 4: Optimalisatie

Indien nodig optimaliseren we de lopende campagne(s). Als dit het geval is begint het stappenplan als het ware van voren af aan.


Stap 5: Resultaten meten en inzichtelijk maken

De laatste stap is het meten van de behaalde resultaten en deze inzichtelijk maken in een dashboard. Op basis van de data adviseren we welke stappen je hierna kunt nemen. Dit is dus een evaluatie van de performance based advertising campagne, hetgeen waar het allemaal om draait, werken met meetbare informatie.

Nieuwsbrief
iedere maand een kant-en-klaar kennispakketje!
Dankjewel voor jouw aanmelding. We hebben jouw aanvraag goed ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis tijdens jouw aanmelding. Probeer het opnieuw.