Waarom is een optimale SEO-strategie belangrijk?

Vindbaarheid is een fundamenteel onderdeel van het succes van jouw digitale klantreis. In tegenstelling tot andere media biedt search 24 uur per dag toegang tot niche-content. Het doel van SEO is het vergroten van organische vindbaarheid op belangrijke termen. Dit is ‘gratis’ verkeer én altijd aanwezig.

 Wie en waarom helpen wij met een SEO-strategie?

Wij helpen B2B en E-commerce organisaties die digitaal willen groeien met een gedegen search strategie. Een goede strategie moet aansluiten op de behoeften van jouw doelgroep en passen bij waar in de markt jouw bedrijf staat. Als impactvol digital agency helpen wij jouw organisatie met het uitwerken van een strategie die jouw aanwezigheid in search versterkt en digitaal succes op de korte én lange termijn creëert. Dit doen we graag samen, als strategisch digital partner.

Wat levert een SEO-strategie op?

Wanneer je SEO goed inricht en nadenkt over relevante content kun je veel waarde toevoegen. Wil je jouw doelgroep nog beter aan jouw organisatie binden? De juiste content zorgt voor een persoonlijke band met klanten. Een SEO-strategie zorgt er tevens ook voor dat jouw content aansluit op de wensen van jouw doelgroep en dat het de toegevoegde waarde van jouw product of dienst overbrengt. Betere vindbaarheid en meer relevantie leiden tot meer verkoop van jouw product en/of dienst.


Een goed ingerichte SEO-strategie sluit ook haarfijn aan in de funnel op andere kanalen zoals advertising, social media en e-mailmarketing. Als de basis goed in elkaar steekt weet je zeker dat het verderop in het traject ook goed zit. Wij zorgen er voor dat SEO een effectief onderdeel wordt van jouw business én dat het door elk van jouw teams wordt omarmd. Hierdoor wordt SEO iets wat je altijd meeneemt in de beslissingen bij het aanmaken van nieuwe pagina’s, maar ook bij het wel of niet ontplooien van nieuwe product- en / of dienst marktcombinaties.

Jouw DNA als uitgangspunt voor zoekmachine optimalisatie

We zijn kritisch, omdat we als buitenstaanders en ervaringsdeskundigen weten hoe een SEO-strategie in elkaar steekt. En we werken zeer nauw samen met onze klanten. Hierdoor weten we wat er nodig is om jouw organisatie naar het volgende niveau te tillen. We bestuderen het DNA van jouw bedrijf, wat daarbij past en waar jouw kansen liggen als het aankomt op zoekmachine optimalisatie. We helpen jouw business op organische wijze groeien doordat wij onze focus scherp houden. Door het bedenken van een krachtige SEO-strategie die we samen met jou uitvoeren kunnen we met de juiste handvatten en tools succesvolle resultaten behalen.


Ons See, Think, Do & Care model speelt een grote rol in onze SEO-strategie:

  1. See: Het inspireren van jouw doelgroep en merkbekendheid genereren. De SEO gerichte KPI’s die we meten zijn onder andere impressies via Google Search Console.
  1. Think: Het verkrijgen van meer (achtergrond)informatie en klanten informeren. De KPI’s die we in deze fase meten zijn onder andere clicks vanuit Google en organische websitebezoekers.
  1. Do: Het meten van soft conversies vanuit search, zoals bijvoorbeeld downloads of het aanvragen van demo’s.

Waarom is relevantie binnen SEO optimalisatie belangrijk?

Wanneer je gericht te werk gaat levert een SEO-strategie serieuze impact op jouw business op. Jouw doelgroep heeft behoefte aan relevantie, ze zoeken doelgericht naar informatie die antwoord geeft op hun vragen. Precies daarom is het belangrijk om relevant te zijn.

SEO is geen eenmalig traject. Het is een doorlopend proces waar je het liefst elke week mee bezig bent. Ben je te laat? Dan mis je ook écht de boot. Ga je bijvoorbeeld een week voor een (voor jouw organisatie) belangrijk event jouw pagina aanpassen dan kun je dit net zo goed niet doen. Een goede SEO-strategie benadrukt het belang van vooruit denken en dus relevante content aanbieden.

SEO optimalisatie als onderdeel van Digital Marketing

Aansluiting vinden in de juiste fase van de customer journey met andere kanalen en het bepalen van de SEO doelstellingen van jouw organisatie is waar wij met onze SEO-strategie bij helpen. SEO en SEA zijn absoluut geen vijanden. Hoewel ze zich beiden op het zoekgedrag van jouw doelgroep richten en dus in dezelfde vijver vissen, hebben deze kanalen duidelijke voor- en nadelen waarin ze elkaar kunnen ondersteunen. Bij SEA betaal je plat gezegd per click, bij SEO niet. Oftewel, bij extra volume creëer je extra kosten die niet altijd evenredig zijn.


Binnen Digital Marketing kijken wij naar de perfecte multichannel strategie en hoe deze samenhang ervoor zorgt dat verschillende kanalen elkaar versterken. Redkiwi helpt jouw organisatie bij het verwezenlijken van zoekmachine optimalisatie om de volgende stap te nemen in jouw bedrijfsvoering.


The Next Steps:

Maar hoe helpen wij dan precies met het opzetten en uitvoeren van een SEO-strategie?

  1. Briefing en debriefing; het bepalen van de scope als randvoorwaarden voor de SEO-strategie.
  1. Een kick off sessie om meer inzicht te krijgen in jouw doelgroep, bedrijfsdoelstellingen en meetbaarheid.
    Het beantwoorden van vragen als: wie zie jij als voorbeelden en/of concurrenten op SEO gebied (binnen jouw branche)?
  1. Presentatie van onze SEO-strategie ingericht voor jouw bedrijf.
  1. De uitvoering en consultancy omtrent de SEO-strategie. Jij bent expert als het gaat om de inhoud, wij tillen dit met de juiste tools en kennis naar een hoger niveau en werken daarin samen met jou aan de digitale groei van jouw business.
Nieuwsbrief
iedere maand een kant-en-klaar kennispakketje!
Dankjewel voor jouw aanmelding. We hebben jouw aanvraag goed ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis tijdens jouw aanmelding. Probeer het opnieuw.