Koppelingen voor Magento webshops

Koppelingen maken de communicatie mogelijk tussen verschillende online systemen. Bijvoorbeeld tussen je webshop en je administratiepakket. Of tussen je webshop en je voorraadbeheersysteem, of je betalingssysteem. Zo zijn er allerlei online systemen die het leven van een webshophouders een stuk aangenamer maken.

Zo communiceren online systemen

De communicatie tussen online systemen verloopt via een tussenlaag. Die tussenlaag is de eigenlijke koppeling. Het is belangrijk dat de koppeling goed aansluit bij beide systemen. Kant en klare koppelingen bestaan wel voor bepaalde online systemen, maar het is slechts bij uitzondering dat dit soort koppelingen aan alle kanten goed aansluiten. Vrijwel altijd zijn er aanpassingen nodig. Bij complexere systemen kom je onder een maatwerkkoppeling eigenlijk niet uit. Hieronder een overzicht van enkele veel voorkomende koppelingen.

Fulfillment

Producten door een externe partij laten beheren én verzenden is helemaal geen gek idee! Productfulfillment is namelijk veel meer dan alleen het inpakken en verzenden van pakketten. Professionele fulfillment partners zijn sterk in projectmanagement, financieel beheer, opvolging, klantenservice en uiteraard is er van alles mogelijk als het gaat om de manier van inpakken. Door je webshop te koppelen met het online systeem van een goede fulfillment partner, scoort je webshop hoger op serviceniveau en flexibiliteit.

Bij Redkiwi koppelen we je Magento webshop onder andere aan de online systemen van deze fulfillment partners:

ERP-systemen

Magento is een webshopsysteem met veel features. Er komen orders binnen en je kunt klanten en klantengroepen beheren. Maar: je kunt er geen administratie in voeren of klanten en voorraden beheren. De oplossing? Koppel je webshop aan een ERP-systeem. ERP staat voor Enterprise Resource Planning. ERP-systemen brengen de automatische afhandeling van logistieke, administratieve en financiële bedrijfsprocessen onder in één managementsysteem en maken het onder andere mogelijk om:

  • Efficiënte campagnes op te zetten. Bepaal vanuit een centrale database kortingsacties voor specifieke producten of productgroepen.
  • Prijzen te optimaliseren. Bepaal optimale marges door verkoopdata te analyseren per product(groep), per klant, of per winkel.
  • Direct te sturen op actuela data. Doordat je altijd inzicht hebt in actuele gegevens.
  • De productiviteit te verhogen. Door informatie te integreren in je processen, verhoog je je productiviteit.

Redkiwi koppelt Magento webshops onder andere aan deze ERP-systemen:

Verzendingen

Pakketten veilig versturen met een betrouwbare partner? Mogelijkheden genoeg! Een koppeling van uw webwinkel met een van onderstaande verzendpartijen zorgt ervoor dat je zendingen veel efficiënter verwerkt. Afgeronde bestellingen worden bijvoorbeeld automatisch aangemeld en ook het printen van pakbonnen gaat helemaal vanzelf. Uiteraard worden de pakketten op tijd afgehaald om vervolgens veilig bezorgd te worden.

Redkiwi koppelt Magento webshops onder andere aan de volgende verzenders:

Overige koppelingen

De lijst met koppelingen is eigenlijk oneindig lang… Zo hebben we ook onderstaande koppelingen gerealiseerd, maar de lijst blijft groeien.

Wil je koppelen?

Elke koppeling bestaat in ieder geval voor een deel uit maatwerk. Bij Redkiwi zorgen we voor volledige en veilige koppelingen. Benieuwd hoe je dankzij slimme koppelingen meer resultaat kunt halen met je webshop?

Vraag het ons!

Erik staat voor je klaar!

Ready to create digital impact? Deel jouw uitdaging!

Erik Mikx (Digital consultant)

info@redkiwi.nl
010 - 281 96 33

Stuur Erik een bericht

Of laat je terugbellen

Erik belt jou!

  • Wij gebruiken deze gegevens alleen om contact met je op te nemen, niet voor advertentiedoeleinden. De gegevens worden maximaal 3 maanden bewaard.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een berichtje:

  • Wij gebruiken deze gegevens alleen om contact met je op te nemen, niet voor advertentiedoeleinden. De gegevens worden maximaal 3 maanden bewaard.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.