WooCommerce: hét webshopsysteem voor WordPress

Eén op de zes websites draait tegenwoordig op WordPress. Voor WordPress zijn er duizendenden templates en plug-ins beschikbaar. WooCommerce is een geweldige en gratis WordPress plug-in waarmee je een volwaardige webshop toevoegt aan je website. Bijzonder is dat WooCommerce voor de eerste keer in webshopland een échte combinatie website-webshop mogelijk maakt.

Uniek: een website en webshop in één

WooCommerce biedt dus niet alleen shopfunctionaliteiten, maar ook mogelijkheden om content te plaatsen. Een goed Content Management Systeem (CMS) binnen je webshopplatform is van enorme waarde. Hoe bezoekers de shop beleven en of ze geneigd zijn om aankopen te doen, is immers grotendeels afhankelijk van de content. Tekstpagina’s en goed beeldgebruik dragen bij aan het onderscheidend vermogen van je shop. En betere content leidt weer tot meer conversie.

De voordelen van WooCommerce

Bij Redkiwi zijn we fan van WooCommerce. Dat heeft onder andere te maken met het volgende:

 • Snel en betaalbaar een volwaardige webshop in de lucht. Een basisinstallatie van WordPress is voldoende.
 • Alle ingrediënten voor een converterende webshop.
 • Eenvoudig te beheren in het CMS WordPress.
 • Te koppelen met alle vertrouwde betaal-/verzendmethodes, maar ook met andere extensies, zoals administratiepaketten en betaalproviders.
 • De webshop is meertalig op te zetten.
 • Goede SEO-mogelijkheden.

WooCommerce en SEO

Een goede vindbaarheid is van levensbelang voor webshops. Daarom is het zo goed van WooCommerce dat het contentgedeelte van de website automatisch gekoppeld is aan de webshopomgeving. Dat is bij grotere webshopsystemen lang niet altijd het geval. Het voordeel van een webshop en website in één, is dat Google alle content tegelijkertijd indexeert. Het grotere volume aan relevante content leidt tot een betere positionering in de zoekresultaten.

Wie een webshop heeft in WooCommerce kan bovendien gebruik maken van Yoast, de bekendste plug-in van WordPress als het om SEO gaat. Met deze plug-in kun je de content optimaliseren en je vindbaarheid verbeteren.

Voor wie?

Vanzelfsprekend is WooCommerce de meest voor de hand liggende keuze voor wie al een website heeft in WordPress. WooCommerce is verder uitermate geschikt voor:

 • Kleinere webshops. Voor grotere en meer complexe webshops raden we Magento aan.
 • Startende webshops.
 • Bloggers die een shop aan hun website willen toevoegen.

Meer weten over WooCommerce webshops?

Het gebruik van WooCommerce als webshop platform groeit snel. Zo snel zelfs, dat het aantal installaties per maand dat van Magento overstijgt. Hiermee plaatst WooCommerce zich in de top drie van meest gebruikte webshop platformen. Wil je meer weten over WooCommerce? Maak een afspraak met een van onze online adviseurs om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op!

Savana staat voor je klaar!

Ready to create digital impact? Deel jouw uitdaging!

Savana Rijneveldshoek (Digital Strateeg)

rijneveldshoek@redkiwi.nl
010 - 281 96 33

Stuur Savana een bericht

Of laat je terugbellen

Savana belt jou!

 • Wij gebruiken deze gegevens alleen om contact met je op te nemen, niet voor advertentiedoeleinden. De gegevens worden maximaal 3 maanden bewaard.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een berichtje:

 • Wij gebruiken deze gegevens alleen om contact met je op te nemen, niet voor advertentiedoeleinden. De gegevens worden maximaal 3 maanden bewaard.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.