En nóg meer nieuwe kiwi’s!

Wat een goed najaar! Opnieuw een instroom van talent. Digital natives Bernhard en Sjoerd zijn beide front-end developers.

Wat een goed najaar! Opnieuw een instroom van talent. Digital natives Bernhard en Sjoerd zijn beide front-end developers.

Bernhard Verkade: developer en autogek

Bernhard, al zeven jaar developer, was op zoek naar een nieuwe uitdagende baan. Zo kwam hij bij Redkiwi terecht. Nou ja, niet helemaal zomaar. Bernhard: ‘Ik kende Aniek nog van mijn studie, dus ik heb eerst even contact met haar opgenomen. ‘Wat uiteindelijk de doorslag gaf om voor Redkiwi te kiezen, is de diversiteit aan klanten en projecten’, vertelt hij. ‘Ik had nog een sollicitatie lopen, bij een grote energiemaatschappij, maar ik doe liever veel verschillende dingen dan dat ik steeds bezig ben met één product. Bij Redkiwi kan ik voor allerlei klanten websites bouwen van begin tot eind, maar vandaag ben ik Puntjes aan het verwerken, ik was net even druk met bug fixen.’

Bijzondere rally auto

Genoeg over werk nu, want Bernhard heeft een bijzondere hobby. ‘Ja, autosport!’ Bernhard vergeet zijn Puntjes even. ‘Ik heb een rally auto, een Subaru die ik zelf helemaal heb omgebouwd. Mijn auto is uniek in de wereld. Er zitten onderdelen op van een specifieke safari serie die gebruikt werd in Kenia. Het zijn echt unieke stukken die nergens meer te vinden zijn. Behalve in een museum. Mijn auto is nooit klaar, ik wil hem ook nog verbreden en verhogen. In het weekend ga ik er vaak met mijn vriendin op uit. Dan rijden we naar mooie plekken in Nederland of België. De camera gaat dan mee, want fotografie is ook een hobby van me.’

‘If in doubt, flat out!’

De quote die op de Redkiwi site achter Bernhards naam staat is: ‘If in doubt, flat out!’ Nu hebben we wel een vermoeden waar die quote vandaan komt. ‘Uit de autosport inderdaad’, bevestigt Bernhard. Het is een quote van de bekende rallyrijder Colin McRea. Hij bedoelt: als je niet weet wat er na de volgende bocht komt: gas geven! Zo sta ik ook in mijn werk. Elke uitdaging gewoon aangaan, zonder reserves.’

Sjoerd Vermeijden: developer met muzikaal talent

Voor Sjoerd is dit zijn eerste officiële baan. Tijdens een stage heeft hij al ervaring opgedaan met het bouwen van webshops in Magento en met het bouwen van websites in WordPress. Sjoerd: ‘Het zijn met name twee vrienden die me hebben besmet met hun enthousiasme voor het developersvak. Een van hen is back-end developer en de ander is front en developer. Vooral van die front end developer heb ik veel geleerd. We werken vaak samen aan hobbyprojecten. Tussendoor gamen we wat op de playstation en we eindigen meestal met een biertje, altijd gezellig.’

Met een biertje?

‘Nee, zo werkt het bij Redkiwi natuurlijk niet’ zegt Sjoerd snel, voordat iemand anders een opmerking inkopt, ‘maar het is hier ook gezellig. Leuke collega’s, leuke werkzaamheden, en ook relaxed: ik hoef nooit meer zelf m’n lunch voor te bereiden, want dat is hier gewoon geregeld. We zitten ook op een mooie plek in de stad, in een oud gebouw. Veel beter dan ergens in zo’n grijs kaal hokje zitten.’

Van werkplek naar krachthonk naar studio

Ook voor Sjoerd is er meer dan werk. ‘Ja, sporten is echt een hobby van me. Vooral fitness, maar ook hardlopen en soms een rondje fietsen. Oké, en op zondag ga ik vaak lekker programmeren samen met een vriend. Werk en hobby liggen dicht bij elkaar. Verder heb ik thuis een studio gebouwd. Daar ben ik elke dag wel even te vinden, want ik maak elektronische muziek. Ik ben regelmatig op zoek naar nieuwe geluiden en naar goede samples die ik kan omtoveren tot een instrumentaal.’

Wil je ook een kiwi worden?

Erik is je man!

Heb je het gevoel dat Redkiwi jou kan helpen? Bel of mail Erik!

Erik Mikx (Digital consultant)

info@redkiwi.nl
010 - 281 96 33

Stuur Erik een bericht