Mammoet Merchandise

Mammoet is specialist in zwaar hijswerk en multimodaal transport. Hun specialiteit is het transporteren, verschepen, plaatsen en het verwijderen van grote en/of zware objecten van en naar elke locatie, te land en te water. Mammoet bedient vijf grote markten: de petrochemie, de energiesector, de civiele sector, de offshore industrie en maritieme branche.

Lees verder

Join the world of Mammoet

De vraag

De oude website sloot niet meer aan bij het bedrijf. Een website waarmee we meer (potentiële) klanten kunnen bedienen!

De uitdaging

De uitdaging lag met name in het uittekenen van de doelgroepen door middel van persona's, het gehele proces en de customer journey die daarbij hoort.

Voor iedereen

Mammoet Merchandise

Mammoet-wil al haar doelgroepen – van consumenten en Gold Members tot retailers en personeel – optimaal kunnen bedienen. Daarom aan ons de vraag of we een e-commerceplatform konden ontwikkelen dat overal ter wereld bereikbaar is. De shop moest geoptimaliseerd zijn voor elk device. Duidelijk. Daar hebben we voor gezorgd dus!

Verschillende productcategorieën

Op mammoetstore.com staan alle gadgets, schaalmodellen en kleding van Mammoet. Redkiwi heeft deze webshop in drie vormen opgezet:

Een team vol expertise

Voorafgaand aan de technische realisatie hebben we diverse strategische sessies gehad met Mammoet. Hierbij waren vanuit Redkiwi verschillende disciplines betrokken, waaronder techniek, design en online marketing. Uit de strategische sessies kwam een volledig plan. Het project is daarna opgedeeld in twee deelprojecten:

  • Design (volledig responsive)
  • Technische realisatie
De shop moest geoptimaliseerd zijn voor elk device. Duidelijk. Daar hebben we voor gezorgd dus!
Spotler

E-mailmarketing

De webshop is voorzien van Spotler en van een storelocator. De klanten zijn geïmporteerd in beide systemen en onderverdeeld in de vijf klantgroepen. Vanuit Spotler kan Mammoet eenvoudig zelf verschillende mailingcampagnes uitvoeren. Spotler geeft heldere statistieken, zodat elke nieuwe actie nog beter afgestemd kan worden op de betreffende doelgroep.

Koppelingen tussen

De back-end en het backofficesysteem

We ontwikkelden het e-commerceplatform in Magento en koppelden de webshop back-end met het backofficesysteem (SAP). Ideaal voor zowel orderplaatsingen als voorraadbeheer en de afhandeling van productverzendingen.