Customer driven te werk gaan?

Vaak hoor je full service internetbureaus praten over data-driven oplossingen. Logisch! Er is onwijs veel data beschikbaar die je natuurlijk goed kan gebruiken om je platform in te richten. Redkiwi is een full service internetbureau maar gebruikt liever de term ‘customer driven’. Een customer driven design neemt jouw eindgebruikers als uitgangspunt. Wij richten in aan de hand van een doelgroeponderzoek. Dit doelgroepenonderzoek leidt tot het definiëren van (een aantal) eindgebruikers van jouw producten en/of diensten. Binnen dit onderzoek maken wij gebruik van data, maar we zitten ook graag om de tafel met jouw eindgebruikers.

Lees meer

Welk onderzoek moet ik doen om customer driven te werk te gaan?

Onderstaande tools en onderzoeken gebruiken wij om customer driven te werk te gaan. Wij vinden het niet alleen belangrijk om data op een juiste manier te interpreteren, maar ook om jouw eindgebruikers te ontmoeten. Op die manier ervaar je ook de emotie van je eindgebruikers wanneer ze jouw platform bezoeken. Dat leidt tot nieuwe, waardevolle inzichten.

  • Tools die beschikken over (relevante) data als Google Analytics, CRM, andere databases, etc.
  • Interviews met degenen die rechtstreeks in contact staan met de doelgroep (bijvoorbeeld je collega’s van de klantenservice);
  • Kwantitatief onderzoek met eindgebruikers uit jouw doelgroep;
  • Kwalitatief onderzoek met eindgebruikers uit jouw doelgroep.

Waarom is onderzoek zo belangrijk in een customer driven design?

Je denkt te weten wie je klanten zijn, maar weet je het echt? Weet je wat jouw eindgebruikers motiveert om jouw diensten en/of producten af te nemen? Weet jij wat jouw eindgebruikers nodig hebben of wat zij wensen? Weet jij waarom eindgebruikers misschien niet bij jou producten en/of diensten afnemen? Is het antwoord op één van deze vragen twijfelachtig of gewoon een ‘nee’? Dan moet je onderzoek doen. Onderzoek geeft namelijk inzicht in bijvoorbeeld bovenstaande vragen en daarom is onderzoek doen  belangrijk. Hiermee kan je namelijk jouw digitale oplossing beter afstemmen op de eindgebruiker omdat je net die ene functionaliteit moet toevoegen of verwijderen, customer driven!

Wil je meer weten over customer driven te werk gaan? Of wil je eens samen kritisch kijken naar customer driven-proces? Full service digital agency Redkiwi kan je daarbij helpen. Bel of mail ons!

Een schat aan ervaring

Meer weten?

Q&A

Wat maakt Redkiwi uniek?

Wat maakt Redkiwi uniek?

Soms zijn onze oplossingen onverwacht en gedurfd. Maar altijd verrassend en betrouwbaar. En vanuit een open mind. Open Source zit in ons DNA. Toegankelijkheid in ons hart. Een full service digitaal bureau en alles ontwerpen en ontwikkelen wij vanuit het eigenzinnige gedachtegoed van de klant, customer-driven, dat wat jou onderscheidt van de rest. Alles met maar één doel: CREATE DIGITAL IMPACT!

Welke CMS systemen gebruiken jullie?

Welke CMS systemen gebruiken jullie?

Wij maken gebruik van drie open source systemen: Magento, TYPO3 & WordPress. Binnen deze systemen kijken wij altijd naar de beste oplossing voor de vraag die er ligt.

Besteden jullie development werkzaamheden uit?

Besteden jullie development werkzaamheden uit?

Bij Redkiwi hebben wij alles in eigen huis. Wij besteden dus geen development werkzaamheden uit.

Hoe ziet jullie ontwikkelstraat eruit?

Hoe ziet jullie ontwikkelstraat eruit?

Wij werken volgens de OTAP-straat. Dat wil zeggen een ontwikkel-, test-, acceptatie- en productomgeving. Dit om de kwaliteit van het platform op de productieomgeving te waarborgen.

Welke technieken en tools gebruikt Redkiwi?

Welke technieken en tools gebruikt Redkiwi?

Teveel om op te noemen in dit stukje tekst. Kijk anders even op deze pagina voor een antwoord op je vraag.

Heb ik direct contact met developers?

Heb ik direct contact met developers?

Soms is het gewoon beter om direct met een developer te praten. Betrokken als zij zijn komt dit regelmatig voor.

Deel jouw uitdaging

Wij gebruiken deze gegevens alleen om contact met je op te nemen, niet voor advertentiedoeleinden. De gegevens worden maximaal 3 maanden bewaard.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.