Multisite Setup

Voor diverse klanten mochten wij een multisite setup realiseren. Een multisite setup biedt de mogelijkheid om vanuit één contentmanagementsysteem (CMS) meerdere platformen te lanceren. Als beheerder van het digitale platform van jouw organisatie kan je op deze manier eenvoudig meerdere platformen vanuit één back-end beheren.

Lees meer

Wanneer zet je een multisite installatie op?

Stel: je werkt bij een organisatie (moederbedrijf) die verschillende merken en/of producten onder zich heeft (dochterondernemingen). Jij bent de marketingmanager van al deze merken. Dit is een perfecte situatie om eens te kijken naar je digitale werkomgeving met in het achterhoofd: een multisite setup. 

Wat je vaak ziet, is dat bijvoorbeeld alle merken een eigen installatie hebben. Onoverzichtelijk, te veel inlogs, te veel rechten voor mensen die dat niet nodig hebben, etc. etc. Dat kan toch makkelijker? Ja dat kan zeker! Bouw één installatie, één fundament en voeg hier vervolgens de andere merken aan toe. Allemaal gebaseerd op dezelfde techniek maar toch visueel en strategisch anders ingestoken. Zo maak je gebruik van de voordelen van een multisite setup.

Wat zijn de voordelen van een multisite cms?

Er komen vele voordelen naar voren bij het opzetten van een multisite setup:

  • Meerdere platformen binnen één installatie;
  • Je hebt als beheerder niet meerdere inlogs voor verschillende backends;
  • Het is efficiënter in het beheer. Ieder platform binnen deze multisite setup heeft namelijk zijn eigen gebruikers die alleen specifieke platforms kunnen beheren en aanpassen;
  • Kostenbesparing. Je kunt namelijk steeds opnieuw gebruikmaken van de techniek die je eerder hebt opgezet. Als je een bepaalde functionaliteit voor de multiwebsite  hebt ontwikkeld, kun je deze direct beschikbaar maken voor alle subsites.
  • Content kan tegelijkertijd op meerdere websites worden gedeeld. Om duplicate content te voorkomen hoeft er alleen maar een canonical URL te worden toegevoegd.

Benieuwd of een multisite setup bij jouw organisatie past? Deel jouw uitdaging en dan kijken we samen naar de beste multi cmsoplossing!

Meer weten?

Wij gebruiken deze gegevens alleen om contact met je op te nemen, niet voor advertentiedoeleinden. De gegevens worden maximaal 3 maanden bewaard.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.