Waarom voor open source software kiezen?

Steeds meer organisaties kiezen voor open source software. Dit type software biedt je vele voordelen als het gaat om content management systemen. Met name de grote community aan ontwikkelaars, die samenwerken aan het succes van een open source cms, maakt dit interessant. Bij Redkiwi werken wij veelal met Magento, WordPress en TYPO3 voor de ontwikkeling van onze digitale oplossingen.

Security & updates

Door te kiezen voor een open source cms beschik je over een bijzonder veilig systeem. Nu en in de toekomst. Er ontwikkelen namelijk vele mensen aan deze content management systemen en daardoor worden eventuele problemen tijdig ontdekt, verholpen en gepatched. 

Het gezegde luidt: twee weten meer dan één. In het geval van Open Source werken dan ook vaak duizenden ontwikkelaars aan een systeem. Het resultaat is een kwalitatief beter product dan een ontwikkelaar in zijn eentje ooit kan bereiken.

Onafhankelijk van digitaal bureau

Closed source is de tegenhanger van open source. Met een open source technologie, zoals bijvoorbeeld het TYPO3 CMS, wordt bedoeld dat de broncode (source) van de software voor iedereen toegankelijk is. Is je platform gebouwd middels een open source systeem, dan kan je vaak zelf inloggen op de achterkant van het platform en aanpassingen verrichten. Is jouw website gebouwd op een closed source dan kan alleen de bouwer iets aan de omgeving veranderen. Als je in de toekomst met een andere partij samen wenst te werken kun je je digitale platform eenvoudig meeverhuizen. Indien je kiest voor een eigen CMS van een webbouwer, dan is verhuizen vaak niet mogelijk, je krijgt dan een soort van vendor-lock-in model.


Geen licentiekosten bij open source

Een groot voordeel is dat deze open source contentmanagement systemen vrij beschikbaar zijn, zoals de term al aangeeft. Je hoeft dus geen dure licentiekosten te betalen voor het systeem.

Open standaarden en structuren

De ontwikkelingen in de Open Source markt kennen een ‘open’ karakter. Hierdoor worden koppelingen met andere systemen eenvoudig gerealiseerd. Vaak worden de open standaarden uit de Open Source markt overgenomen als de standaard in de markt. Je bent er dus van verzekerd dat jouw systeem eenvoudig met andere systemen kan communiceren en integreren. Denk bijvoorbeeld aan Magento in combinatie met jouw ERP-pakket.

Nieuwsbrief
iedere maand een kant-en-klaar kennispakketje!
Dankjewel voor jouw aanmelding. We hebben jouw aanvraag goed ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis tijdens jouw aanmelding. Probeer het opnieuw.