TYPO3 als content management systeem

Als je een (inter)nationale website of portaal nodig hebt dan is de keuze voor het TYPO3 content management systeem bijna altijd de juiste. Met minimale inspanning kan je, mits goed ingericht, vrijwel alles realiseren wat je wilt. Het TYPO3 cms biedt namelijk de fantastische combinatie van eenvoud en mogelijkheden. Daardoor faciliteert dit Enterprise systeem ook prima in het realiseren van een klantportaal, community platform of webwinkel.

Wat is TYPO3?

TYPO3 is een contentmanagementsysteem dat door het grote aantal standaard applicaties direct out-of-the-box te gebruiken is. Daarnaast kan TYPO3 een goede basis vormen voor meer complexe omgevingen – bijvoorbeeld als sprake is van integratie met diverse en meerdere backoffice-applicaties of veel verschillende talen. In de cases van HTM en RET lees je meer over hoe wij complexiteit omzetten naar eenvoudige digitale oplossingen.

TYPO3 is breed inzetbaar

Wie kiest voor TYPO3 kan er van op aan dat ook alle toekomstige uitbreiding wensen vrij eenvoudig gerealiseerd kunnen worden, zonder dat daarvoor het hele systeem op de schop moet. 

Mede daardoor is het CMS ook zo goed geschikt om met verschillende gebruikersrollen vanuit één systeem te werken. Die gebruikers kunnen vervolgens weer vrij gemakkelijk werken in één systeem waarin meerdere landen en/of talen zijn opgenomen. Het systeem kan een vrij kleine site aan, maar ook met gemak duizenden pagina’s. 

TYPO3 wordt daarom door meerdere grote bedrijven en diverse overheidsinstellingen gebruikt. Onder de gebruikers van dit systeem zijn ook vele tevreden klanten van Redkiwi zoals HTM, RET & Orange Cyberdefense.

Wat levert TYPO3 op?

Voor redacteuren is TYPO3 een intuïtief en gebruikersvriendelijk systeem dat het mogelijk maakt om gemakkelijk pagina’s aan te maken of te beheren met enkele klikken van de muis. Met TYPO3 kan iedereen in de organisatie deelnemen aan het onderhouden van het digitale platform. Daarnaast haal je concreet de volgende voordelen uit het werken met dit open source cms:

  • Lagere kosten dan een vergelijkbaar systeem
  • Weinig foutkosten
  • Consistentie van boodschap en merk
  • Gebruikersgemak
  • Tijdswinst
  • Hergebruik van tekst en illustraties
  • Tevreden personeel en collega’s

TYPO3

Of je nou op zoek bent naar een ontwikkelaar van TYPO3 in Rotterdam of elders in Nederland, wanneer je die zoektocht start dan staat je keuze voor TYPO3 waarschijnlijk al vast. Voor elk content management systeem geldt echter dat de kwaliteit ervan mede afhankelijk is van het digital agency waarmee je samenwerkt. En juist op dat vlak biedt Redkiwi meerwaarde.

Enerzijds hebben wij specialistische kennis van TYPO3 en de laatste ontwikkelingen daarin, anderzijds weten wij maar al te goed dat er bij de ontwikkeling van een goede online omgeving veel meer komt kijken dan kennis van CMS. Wij denken vanuit het perspectief van je bezoekers, valideren de aannames die we samen maken en designen en ontwikkelen via een scrum/agile aanpak altijd een op maat gemaakte omgeving, passend bij jouw doelstellingen, de organisatie en je klanten.

Ben je op zoek naar een strategisch digital partner en ervaren ontwikkelaar van TYPO3? Als Rotterdams creatief digitaal bureau helpen we je graag verder. Bekijk anders nog even onze cases als je er nog niet helemaal uit bent.

Nieuwsbrief
iedere maand een kant-en-klaar kennispakketje!
Dankjewel voor jouw aanmelding. We hebben jouw aanvraag goed ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis tijdens jouw aanmelding. Probeer het opnieuw.