Designer Aniek

Kiwi: Aniek
Functie: Designer
Bij Redkiwi sinds: 2011
Achtergrond: Grafimediatechnologie, Hogeschool Rotterdam

Wat houdt je functie in?

Als ontwerper ben ik vooral betrokken in de beginfase van projecten. Mijn taak is om met klant en het team tot een goed ontwerp voor websites te komen. Dat doen we stap voor stap, van concept en strategie tot ontwerp. Mijn taak is om de strategie te vertalen naar een ontwerp. Daarbij hou ik online trends, doelen en doelgroepen van de klant scherp in de gaten. Samen met de klant houden we werksessies om dit te ontdekken. Ik werk veel samen met onze online strateeg en met de projectmanagers.

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?

Divers! Ik sta bijna elke dag voor een ander project ingepland. De ene dag werk ik aan een groot project van een multinational zoals Boskalis, de andere dag werk ik aan een website voor een van de grootste koekfabrikanten van Nederland, zoals Continental Bakeries. De bedrijven waar ik voor werk zijn dus steeds weer heel anders. En natuurlijk is elk project in een andere fase. In het ene project zijn we nog aan het kennismaken met de klant, in een ander project werk ik volop aan het concept en in een weer een ander project zet ik de puntjes op de i. Door de dag heen heb ik regelmatig rechtstreeks contact met klanten. Ik lever designs op door middel van presentaties, maar tijdens het ontwerpproject kunnen ze ook meekijken en via de tool InVision reacties geven.

Hoe geef je een eigen draai aan je functie?

Ik daag mezelf uit om voor elke klant steeds weer iets totaal nieuws te maken. Omdat ik vernieuwend wil blijven volg ik nu en dan workshops en cursussen op het gebied van design of online strategie.

Wat vind je het leukste aan je baan?

Elke keer weer iets nieuws creëren. Websites ontwerpen waar bedrijven trots op zijn en waar hun websitebezoekers blij van worden. Dat is het allertofste. Maar ook dat online elke dag in beweging is. Elke dag leer ik weer iets nieuws.

Psssssst...

Denk je dat Aniek een leuke baan heeft en wil je ook werken bij Redkiwi?

Bekijk onze vacatures

Wat is je mooiste project van het afgelopen jaar?

Geen twijfel mogelijk, dat is Boskalis. Dit is het grootste en meest uitdagende project dat ik ooit heb gedaan. Ik ben echt supertrots op het resultaat dat we met ons team hebben neergezet. Een uitdaging was bijvoorbeeld de projectenmap die Boskalis op de website wilde hebben. De projecten zijn nu te zien op een wereldkaart, met diverse filters. We hadden er een behoorlijke dobber aan om dit onderdeel gebruiksvriendelijk te maken. Verder zitten er heel veel content-elementen in de site die allemaal op elkaar moeten aansluiten. Doordat we zo intensief hebben samengewerkt tussen designers en developers is dat helemaal gelukt.

Wat is voor jou typisch Redkiwi?

Het team. Ik heb een leuke klik met m’n collega’s en er hangt een gave sfeer. We doen ook buiten het werk leuke dingen met elkaar. Omdat we zulke team-players zijn werkt dat ook door in de goede samenwerking met klanten. Redkiwi is gewoon een tof bedrijf om te werken!

Maak kennis met de Kiwi's!

Want je wilt natuurlijk wel 100% zeker weten dat je solliciteert bij het leukste internetbureau van Nederland! Waar kom je terecht? Wie worden je collega's? Hoe is de sfeer op de werkvloer?

Erik is je man!

Heb je het gevoel dat Redkiwi jou kan helpen?

Erik Mikx (Digital consultant)

info@redkiwi.nl
010 - 281 96 33

Stuur Erik een bericht