Developer Pim

Kiwi: Pim
Functie: Senior developer
Bij Redkiwi sinds: 2007
Achtergrond: Grafimediatechnologie, Hogeschool Rotterdam

Wat houdt je functie in?

Vette en bruikbare oplossingen bouwen binnen het budget van de klant. Maar eigenlijk doe ik meer dan dat. Het leuke van developer zijn, vind ik dat ik me bezig mag houden met complete ontwikkelprocessen, dus met het uitdenken van producten, met het bepalen van de werkwijze en natuurlijk uiteindelijk ook met het daadwerkelijke programmeren. Daarbij werk ik veel samen met collega’s, maar ik heb ook regelmatig contact met klanten. Verder vind ik het leuk om andere kiwi’s te helpen en te begeleiden.  

Aan wat voor projecten werk je?

Op dit moment werken we met een Redkiwi team hard aan een aantal projecten voor openbaar vervoersbedrijf RET. Hierin worden we echt uitgedaagd om te zoeken naar slimme oplossingen. De Redkiwi-developers zijn dus helemaal in hun element. Lees meer over het development proces voor RET

Hoe geef je een eigen draai aan je functie?

Ik werk vrij pragmatisch en probeer altijd logische keuzes te maken. Dat is waarschijnlijk de reden dat ik goed ben in de-buggen, dus in het opsporen van problemen en fouten. Als mensen me vragen hoe ik dat doe, zeg ik altijd: doe nooit aannames. Als iets niet werkt en je kijkt niet naar de dingen waarvan je denkt ‘dat is het waarschijnlijk toch niet’, dan neem je een risico. Ik ga alles na voordat ik verder ga. Dat kost iets meer tijd in het proces, maar uiteindelijk bespaar je tijd en krijg je er meer zekerheid en kwaliteit voor terug.

Vandaag heb ik:

Een drukke dag gehad! Met een kop koffie erbij heb ik eerst in versiebeheer de code reviews bekeken en ik heb collega’s wat suggesties gegeven. Daarna heb ik mijn mail bijgewerkt en me gestort op tickets met technische vragen van klanten. Om een frisse neus te halen en te horen hoe het met mijn ‘buddy’ Rick gaat, zijn we een half uurtje buiten gaan lopen. Daarna was het alweer twaalf uur. Dat betekent: met collega’s tosties eten in de kantine!

‘s Middags heb ik aan een groot project gewerkt waarbij er een aanpassing moest komen aan de koppeling tussen TYPO3-website en een Magento-webshop. Daarna heb ik een nieuwe collega een training gegeven over het bouwen van een TYPO3-extensie in Extbase. De dag eindigde met onze tweewekelijkse developers meeting waarin we lopende zaken en nieuwe technieken bespreken.

Wat is voor jou typisch Redkiwi?

Zo’n team met enthousiaste collega’s en zulke goede doorgroeimogelijkheden vind je niet snel ergens anders. Ik krijg regelmatig uitnodigingen van recruiters, maar daar ga ik niet op in. Bij Redkiwi kan ik net zover doorgroeien als ik zelf wil en iedereen is gewoon heel erg zichzelf hier.

Cijfer baan: 9

Maak kennis met de Kiwi's!

Want je wilt natuurlijk wel 100% zeker weten dat je solliciteert bij het leukste internetbureau van Nederland! Waar kom je terecht? Wie worden je collega's? Hoe is de sfeer op de werkvloer?

Erik is je man!

Heb je het gevoel dat Redkiwi jou kan helpen?

Erik Mikx (Digital consultant)

info@redkiwi.nl
010 - 281 96 33

Stuur Erik een bericht